Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kasımda Amerikan siyasetini fırtınalı günler bekliyor

Kasım ayındaki Amerikan Başkanlık seçiminin kampanya dönemindeki son ikili tartışmada, Cumhuriyetçi aday Trump Amerikan müesses nizamının mensuplarını dehşete düşüren bir söz söyledi.
Trump "Seçim sonucunun meşruluğuna o gün karar vereceğim" dedi.
Yani Trump seçim sonucu belli olduktan sonra (Tabii Hillary Clinton kazanmışsa) "Bu seçim hile ile kazanıldı. Sonucu kabul etmiyorum" diyebilir.

İşgalci Clinton
Düşünebiliyor musunuz sonra olacakları? Hiç seçim yapılmamış gibi Trump kampanyasını sürdürecek ve Beyaz Saray'daki Hillary Clinton'u "İşgalci" olarak suçlayacak.
Amerikalıların 1776'dan beri hiç görmedikleri bir durum olur bu... Geçmiş seçimlerde de belirli basın Trump'a yaptıkları gibi, bazı adaylara karşı yıpratma kampanyaları açtı. Ama kimse bu nedenle seçimleri hileli olarak suçlamadı. Kaybedenler de kuzu kuzu yenilgiyi kabullendiler.

Biz alışığız
Biz bu gibi durumlara alışık olduğumuz için, belki şaşırabiliriz. Çünkü bizde genellikle kaybedenler seçimlerin meşruiyetini mutlaka tartışırlar. Hatta bazıları seçmenin bilinçsiz olduğunu ve hatta karnını kaşıdığını bile söylerler.
Bu dönemde ise Amerika bize benzedi. Seçimlerin hileli ya da güdümlü olduğunu iddia eden sadece Trump değil ki... Clinton da, bizzat Putin tarafından verilen kararla, kendisine dönük bir yıpratma kampanyasının sürdürüldüğünü iddia ediyor. E-maillerinin kamuoyuna açıklanmasını Rus hackerlere bağlıyor.

Kim kazanacak?
Bu seçimi kimin kazanacağına gelince...
Ağırlıklı medyaya göre Hillary Clinton şimdiden Amerika'nın Başkanı seçilmiş gibi. Bütün nabız yoklamaları Clinton'u açık farkla önde gösteriyor.
Ancak Trump'ın seçmen kitlesine baktığınız zaman, bunların çok coşkulu olduklarını görebiliyorsunuz. Yani sonuç nabız yoklamalarındakinden farklı çıkabilir.
Kısacası kasım ayı fırtınalı günleri getirecek Amerika'ya...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA