Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kılıçdaroğlu genel başkanlığı cumhurbaşkanı adayına bırakacak mı?

Yarın saat 10'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı ile kürsüye çıkacakmış... Adayın ismini mikrofondan salondakilere duyurduktan sonra, arkadaki duvara adayın posterleri yapıştırılacakmış. Demek ki adayın kendisi, Kılıçdaroğlu ve posterlerin basıldığı matbaadakiler, adayın kim olduğunu Spor Salonu'ndaki toplantı başlamadan önce biliyor olacaklar.
Ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydım o gün yani yarın şöyle davranırdım... Kürsüye adayla birlikte çıkar ve mikrofona şunları söylerdim:

"Veda ediyorum"
- CHP'nin, cefakâr, vefakâr ve değerli delegeleri... Sizlerin desteği sayesinde yıllardır hiç seçim zaferi kazanmadan ama kurultay zaferleri kazanarak partimin genel başkanı olmayı sürdürüyorum. Şimdi yeni bir dönüm noktasındayız. Yeni anayasal sistemde parti lideri Cumhurbaşkanı adayı da olmadığı takdirde, liderliği sadece lafta kalacaktır. Neticede ittifak kurduğumuz İyi Parti'nin adayı Akşener, Saadet Partisi'nin adayı da Karamollaoğlu olmuştur. Bu nedenle size birazdan tanıtacağım partimizin Cumhurbaşkanı adayı, CHP'nin gerçek lideri de olacaktır. Böylece Cumhurbaşkanı adayımıza başarılar dilerken, CHP'nin Genel Başkanlığı'ndan da istifa ettiğimi sizlere duyuruyorum.

Tunceli yolcusu
Kılıçdaroğlu bu konuşmayı yaptıktan sonra sade bir CHP'li olarak delegelerin arasında oturursa, büyük itibar kazanacaktır. Ama herhalde genel başkan olmadığı için canı sıkılacak ve milletvekili olmak niçin hangi ilden adaylık başvurusunda bulunacağına kolayca karar veremeyecektir. Tabii ki babalarının memleketi Tunceli'den (yani Dersim'den) milletvekili adayı olması en doğal davranış olacaktır.
Benim yarınki CHP toplantısına dönük beklentim budur... Cumhurbaşkanı adayının ismi belirdikten sonra tabii ki buna ilişkin yorumlar da yapılacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA