Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Afrin’i boşaltmazsak AB bize vize muafiyeti vermezmiş!

Gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum... Almanya'nın AB'den Sorumlu Bakanı Michael Roth Türkiye'nin Afrin'e girmesini uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledikten sonra, vize muafiyetini hatırlatarak AB'nin bu durumda anlaşmaya sıcak bakmayacağını sözlerine eklemiş. Bu adam Trump'ın aklına uyarak ABD ile birlikte akıllarına estiği zaman Suriye'yi füzelerle vuran İngiltere ve Fransa hakkında ne düşünüyordur acaba?

Ne yapalım?
Biz ne yapacağız şimdi? Acaba Afrin'i hemen PKK/ PYD militanlarına teslim mi edelim? Almanya'nın Türkiye'de darbe girişiminde rol alan FETÖ'cülere hemen sığınma hakkı tanıdığını da göz önüne alırsak, Pensilvanya'daki kişiden özür dileyerek Alman siyasetçilerin gözüne girmeye mi çalışalım?

Akıl hocaları
Avrupa Birliği adına Türkiye'ye "Şunu şöyle yap, bunu böyle yap" diye yol gösterip akıl öğretenleri belki hoş görebiliriz... Ama bunu yaparken, "Sözümüzü dinlemezseniz vize muafiyeti vermeyiz" dedikleri zaman, bunların akıl sağlığından kuşku duymamak mümkün değildir. Yarım yüzyılı aşkındır kapısında beklediğimiz AB'ye girmeyen ülke kalmadı... Ne vize muafiyeti konusunda, ne de Suriyeli sığınmacıların masraflarına katılmak konusundaki sözlerini tuttular.

Aynaya baksalar ya...
AB üyesi ülkelerin içinde bulunduğu durumu değerlendirip bir özeleştiri yapsalar, verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları Türkiye'ye akıl öğretmeyi sona bırakabilirler. Mesela Fransa'daki Yahudilerin dinlerini simgeleyen "Kipa"yı başlarına giyip sokağa çıkmamaları konusunda, Fransız polisi sürekli uyarılar yapıyor. Çünkü Fransa'da ırkçılık ve anti-semitizm tırmanmakta. Macaristan Başbakanı, "Avrupa yabancıların işgali altında" diyerek İslam düşmanlığını bir siyasete dönüştürdü. Yunanistan iflas halinde, İtalya hükümetsiz yönetiliyor...

Bunlar böyledir
Türkiye'nin güvenliğini ve istikrarını hedef alan teröristlere karşı verdiğimiz mücadeleyi desteklemek yerine, "Sizde demokrasi yok, FETÖ'yü rahat bırakın" yahut "Afrin'i hemen boşaltın" şeklindeki saçmalıklarla bize yaklaşanlara "Aynaya baksanıza" demeliyiz... Çünkü dünyaya ırkçılığı, faşizmi, Nazizm'i falan hep bunlar öğretmiştir. Bunların dedeleri ve babalarının tarihe geçen hünerleri, dünya savaşlarını çıkartmaları değil midir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA