Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cumhur İttifakı ile belirsizliklere karşı koyulacak

Siyaseti sadece karşı takımın kalesine gol atmak ve bu arada hiçbir kurala uymadan sürekli faul yapmak biçiminde algılayanların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'den ders almaları gereken günleri yaşamaktayız.

Bahçeli konuştu
Dün partisinin Antalya kampında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerine bastığı noktalar, günlük siyasetin çok ötesindeki bir ufka açılıyor. Bahçeli'den bazı alıntılar yapalım...

Rövanş hesapları
"Yerel seçimlerin makul ve beklentilere uygun neticelenmesi en büyük arzumuzdur. Eğer 31 Mart'ta 24 Haziran'ın rövanşını almak için kuyruğa girenlere gün doğarsa, karşımıza çok büyük risk ve tehlikeler çıkacaktır. Bunun emareleri şimdiden görülmektedir."

Belirsizliğe hayır
"- Şayet önlem alınmazsa yeni sistem henüz emeklemekteyken öldürücü darbe yiyecek, hükümetin meşruiyeti sorgulanacaktır. Türkiye belirsizliklere yönelecek. Sokaktan medet uman zillet ittifakı, kaldırdığı hançeri Türkiye'nin sırtına indirmek için beklemektedir."
"-Bu maksada hizmetle motive olan CHP, İP, HDP, FETÖ, PKK boş durmuyor. Malum çete Türkiye'nin kuyusunu kazıyor. El birliği yapmışlar, güç birliği yapmışlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ölüm fermanını hazırlıyorlar."
"-15 Temmuz'a tiyatro diyenler, vatan millet din düşmanı FETÖ'yü aklamaya çalışanlar aynı merkezden kumanda edilen siyasi şeytan üçgeninde hevesle buluşanlardır."

Beka hassasiyeti
"-Son kararımızı beka hassasiyeti üzerinden vermemiz elzem hale gelmiştir. Elimizi taşın altına koyacağız ve fedakarlık yapacağız. Buradan ilan ediyorum MHP İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'de aday göstermeyecek. AK Parti'nin adayları kim olursa olsun desteğimiz tam olacak. Pazarlık ve gizli anlaşma olmamıştır"

Büyük uzlaşma
Küçük hesapların bir kenara atıldığı ve gerçekten Türkiye'nin belirsizliklere sürüklenmesi tehlikesine karşı 31 Mart yerel seçimlerinde de devreye sokulan Cumhur İttifakı, siyasetçilere örnek olmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, her konuşmasında Türkiye'nin yarınını tehlikeye atacak her türlü iç ve dış kaynaklı komploya karşı tavizsiz kararlılığımızı vurguluyor. Erdoğan ve Bahçeli'nin son uzlaşmaları, siyaset tarihine geçecek ölçüde önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA