Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

31 Mart günü Binali Yıldırım’ı İstanbul’un Belediye Başkanı yapacağız

Dün Yenikapı'da toplanan albayraklar altındaki insanlara bakarken ve Binali Yıldırım'ı, Devlet Bahçeli'yi, Tayyip Erdoğan'ı dinlerken önce Yahya Kemal'in dizeleri geldi aklıma...
"İstanbul'un böyledir baharı Bir aşk oluverdi aşinalık..."

Avrupa yakası
Dün buram buram aşk kokuyordu Yenikapı'da... Yeni Zelanda'da camileri basan manyak katil, Avrupa yakasındaki milyonlarca Türk'ün vatan aşkını algılayabilseydi, İstanbul'un iki yakası arasında fark olmadığını bilirdi... Fatih Sultan Mehmet'ten Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan isimlerin bu kent için ne ifade ettiğini, elin manyağı nereden bilebilirdi ki?

Sonuç belli
31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul sonucunu dün Yenikapı'da öğrendik...
Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı şimdiden kutluyorum.
Hem tecrübesi, hem hizmetleri hem de çeşitli görevlerdeki birikimi ile Binali Yıldırım İstanbul'a kim bilir daha nice yeni hizmetler yapacaktır...
Yenikapı'ya ruh katan milyonların siyasi iradesi sandıklardan 31 Mart günü, Binali Yıldırım'ın adını işaret ederek çıkacaktır.

Görev vakti
Binali Yıldırım'ın konuşmasındaki şu cümleler yarının İstanbul'undan görüntüler verir gibiydiler:
"-Şu ana kadar nasıl çalıştıysam, nasıl liderimizle Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek; hava yolunu halkın yolu yaptıysak, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Hızlı Treni, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsü'nü nasıl İstanbul'un hizmetine sunduksa; gelecek beş yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul'a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı'da söz veriyorum."

Şehitlerin ruhu oradaydı
15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü darbe girişimini canlarını feda ederek durduran şehitlerin ruhları Yenikapı'daydı... Tıpkı 6 Ağustos günü Cumhur İttifakı'nın temelinin atıldığı günkü heyecan vardı dün Yenikapı'da... "Biz yolları böldük, ama vatanı asla böldürmeyiz" diyen konuşmacının ne demek istediğini herkes yüreğinde hissediyordu.
İstanbullular olarak bizlere düşen görev, 31 Mart Pazar günü sandık başına gidip Binali Yıldırım'ı İstanbul'un Belediye Başkanı seçmektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA