Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kemal Kılıçdaroğlu adam seçerken CHP ilkelerini hiç dikkate almıyor

Bazı yükleri en kapasitesi yüksek araçlar bile taşıyamaz... Aynı durum siyaset için de söz konusu değil midir sanki? Bazı isimler siyasi partiler tarafından taşınamayacak kadar ağır yüklerdir. Bu nedenle parti yönetimleri bu tür isimlere karşı mesafeli dururlar ve partileri ile bu isimlerin bir arada anılmalarını önlerler.

Böyle bir isim
İki yerel seçimde de CHP'nin Ankara belediye başkan adayı olarak ortaya çıkan Mansur Yavaş'ın bu tür isimlerden biri olduğuna dair kuşkular yoğunlaşıyor. Kendisinin ülkücü olduğunu iddia eden Mansur Yavaş'ın hangi niteliğinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu büyülediği ve bu kişiyi iki defa Başkent Ankara'nın Belediye Başkanı adayı olmaya layık gördüğü kestirilemiyor.

Seçici değil
Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun kolayca ülkücü veya mukaddesatçı isimlerle CHP'yi özdeş kıldığı biliniyor... CHP'lilikle veya Atatürk ilkeleriyle en ufak ilgileri olmayan Mehmet Bekaroğlu veya Abdüllatif Şener de, şu anda Kılıçdaroğlu CHP'sinin milletvekilleri değil mi? Ne var ki Mansur Yavaş'ın ülkücü olmak dışında bir başka yanı var ki, bu yan CHP'lileri de çileden çıkarmaya başladı. Mansur Yavaş'ı aday yaptıkları gün Ankara'yı kaybettiklerini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım, Yavaş'a sahte senetten aldığı cezalar nedeniyle de eleştiride bulundu.

Yanlış mesajlar
Yıldırım, "Mansur Bey'in çektiği mesajları görüyoruz. Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü de gördük. Bu mesajlara bakınca işin vahameti daha iyi anlaşılıyor. Bu tür mesajlar bizim Ankara'ya çıkardığımız adayın karakterinin bir özetidir. Çok üzgünüm. Keşke bu mesajları görmeseydik" dedi.

Neden susuyor
"-15 gündür bu konu konuşuluyor. Ben de bekliyorum ki, Mansur Bey çıkacak 'Böyle bir şey yok' diye milletin gözünün içine baka baka anlatacak. Eğer sen mazlumsan, mağdursan sesini daha çok çıkarman lazım. Halk TV'ye çık, KRT'ye çık anlat. Bunu yapmıyor. Onun yerine 'mağdurum' diye geziniyor. 'İşin içinde sahtecilik var, senet var, tahsilatçılık var' diyorlar. Yetmiyor 'Yargıtay'da iş takipçiliği'nden bahsediyorlar."

Ankara'yı kaybettik
"-Biz Mansur Bey'i aday yaptığımız gün Ankara'yı kaybettik. Tıpkı 2014'te olduğu gibi. Biz o zaman da seçimi kazanabilirdik, ama yanlış aday tercihi ile kaybettik. Şimdi büyük ihtimalle Mansur Bey kaybedecek, istifa edip gidecek. Ama onun yanında tahmin ediyorum Kemal Bey'in liderliği de tartışılır hale gelecek ve CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılacak..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA