Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Pinter neye karşı?

"İSMİM önemli değil, söyleyeceğim önemli" diyen bir edebiyatçının Sabah'a eleştirisi var.
Konu, 14 Ekim tarihli gazetede yer alan Türkiye Karşıtı İngiliz Yazar Nobel'i Aldı başlığı. (Haber, Edebiyat Nobel'ini alan yazar Harold Pinter'le ilgili.)
"İnsanların kolayca damgalandığı başlıklara başka büyük gazetelerde daha sık rastlıyorum ama sizde görünce üzülüyorum. Çünkü insani değerlere Sabah'ı daha yakın buldum rakipleri arasında. 'Türkiye karşıtı' lafı, tanımayanları çok kolayca Pinter'e karşı şartlayacak bir laf. Böyle deyince işin içine koskocaman bir ülke giriyor, insanlarıyla, halkıyla, değerleriyle... Bir yazar ülke karşıtı olmaz, ben hiç rastlamadım. Ama bir yazar bazı şeylere muhalif olabilir. Bir rejime, bir kuruma, bir haksızlığa veya bazı resmi politikalara... Pinter, asla ve asla bir Türkiye karşıtı değildir. Ama bazı uygulamaları nedeniyle Türkiye devletine ve hükümetlerine sert eleştiriler yöneltmiştir. Bush'a da karşıdır, ama Amerikalılar'a, ABD'ye yekten karşı olmadığını da biliyoruz. Lütfen, zaten yeterli ölçüde bilgi sahibi olmayan insanlarımıza negatif ve yanıltıcı yüklemeler yapmayın."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA