Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Ohio'yu karıştıran tweet

Yol kazasına uğrayanlar arasında Ohio gazetesi Plain Dealer da var. Gazetenin ombudsmanı Ted Diadiun'dan öğrendiğime göre, Cleveland Browns rugby takımını 20 yıldır izleyen muhabirleri Tony Grossi takımın sahibi Randy Lerner hakkında "acınacak bir adam, dünyanın en lüzumsuz milyarderi" diye yazıp bir arkadaşına "özel mesaj" (DM) atacağım derken yanlışlıkla 15 bin takipçisine yollamış!
Yönetim hem takımdan özür dilemiş, hem de bu tecrübeli muhabiri o görevden başka yere kaydırmış. Gazete genel yayın yönetmeni Debra Adams Simmons, ombudsman dostuma şunu söylemiş:
"Köşe yazarı olsaydı mesele yoktu, çünkü onlara zaten yorum yapmak için para veriliyor. Ama bu bir muhabir, rolü farklı. Okurlar bu tweet'ten sonra onun adil olduğuna inanmakta güçlük çekerdi."
Gazete böylece tweet çerçevesini muhabir - köşe yazarı ayrımını net yaparak belirlemiş durumda. İfade özgürlüğü esas, ama roller ve sorumluluklar farklı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA