Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Gabon ve Fizan

Köşelerdeki maddi hatalar radar alanımızda. Okurumuz Sabri Ayçiçek, 8 Ocak tarihli SABAH'ta Mahmut Övür'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç Afrika ülkesine gerçekleştirdiği gezinin ilk durağını anlattığı yazısında bir coğrafya hatası bulmuş. Yazının okur merceğine takılan bölümü şöyle:
"Başbakan Erdoğan
'la Batı Afrika'nın üç ülkesi, Gabon, Nijer ve Senegal gezisindeyiz... İlk durağımız Gabon Afrika'nın 1.5 milyon nüfuslu küçük ülkelerinden biri... Osmanlı döneminden bu yana adı "uzaklığın ve ıssızlığın" sembolü olmuş Fizan'a (Libya) komşu bir ülke."
Okurumuz der ki: "Gazetenin yazarlarını severek okurum ki bunlardan biri de Mahmut Övür'dür. 'Başbakan Erdoğan'ın Afrika Çıkarması' başlıklı yazısında durdum, düşündüm. Sanırım bir bilgi yanlışlığı var. Taa uzaklara düşen Gabon'un Libya'ya (Fizan'a) komşu olduğu yazılmış.
Ama Gabon'un Libya'ya komşuluğu hiç yok, zaten coğrafi olarak da mümkün değil."
Yazarken Övür'ün aklında, gezilen üç ülkeden Libya'ya komşu olanı, yani Nijer vardı herhalde.
Bir düzeltme de Tevfik Balan'dan: "Hıncal Uluç 10 Ocak tarihli Radyo Günleri yazısında galiba karıştırmış.
Stüdyo FM yapımcısı olarak sizin adınızı, Yavuz Baydar'ı yazmış, oysa o Yavuz Aydar'dır." Hep karıştırılır, doğru!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA