Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Çipras AB ile savaş arenasına çıkıyor

Yunanistan'daki radikal sol hükümet, başta Almanya olmak üzere AB ile IMF'nin verdiği mali yardımlar karşılığında uyguladıkları sert ekonomik önlemlere karşı resmen savaş ilan etti. Ekonomi Bakanı Yannis Varufakis ile önceki gün Atina'yı ziyaret eden Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem arasında sözlü düello yaşandı. Varufakis'in, Dijsselbloem'un yüzüne karşı Avrupa Merkez Bankası ve IMF müfettişlerinden oluşan Troyka'nın "çürümüş bir yapıya sahip olduğunu" söylemesi ve hükümeti bunları tanımadığını resmen açıklaması AB'de deprem etkisi yarattı. Dijsselbloem, basın toplantısını alelacele terk ederken, Varufakis'in kulağına eğilerek"Şu anda Troyka'yı öldürmüş oldun" dedi. Buna karşılık, Varufakis'in sadece bir "..oaou" demesi dünkü Yunan gazetelerinin manşetlerine taşındı. Bu gelişmelerin ardından, Yunanistan Ekonomi Bakanı Yannis Varufakis, Fransa'ya davet edildi. Fransa Maliye Bakanı ile yarın gerçekleştirilmesi beklenen randevu acilen bugüne çekildi.

MERKEL'DEN ÇİPRAS'A AYAR
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çipras'ın dış borçları ödemem açıklamasına, "Biz, Almanya ve Avrupalı partnerler, Yunan hükümetinin nasıl bir taslakla geleceğini bekleyeceğiz. Borçlarının silinmesi söz konusu değil" karşılığını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA