Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yok edici, iş başında

F.Bahçe, taktik antrenmanlardaki umut vaat eden rotasyonunu, kafile uçağına bindirmeden geldi Antalya'ya...
"Tel tel" dökülenler ile onlarla yine maç kazanacağını sanan Daum, yedinci galibiyet için yine "kaderine" güvenmişti.
Ve o kader; oynadığı oyunlarla, biraz olsun doğruya yaklaştırdı Alman Hoca'yı... Santos, Uğur'a bırakmak zorunda kaldı görevini... Gökhan'ın sakatlanmasında ise oyuna forvet sokarak doğru seçimi yaptı Daum. Çünkü sağ bekinin aslında en önemli forvet oyuncusu olduğunun, belki de farkındaydı.
Belediye maçındaki vurdumduymaz oyuncular bu kez sahada yoktu.
Daha istekli oynayan bir F.Bahçe olduğunu da söylemeliyiz. Direklerden dönen üç topun yanı sıra, Güiza'nın yetenek sınırına takılan pozisyon da vardı. Bir de hakemin vermediği penaltı elbette. Polat'ın topu elinden kaçırdıktan sonra Uğur'u 'şans tanımamak adına' kündelemesini "normal" karşıladı Yıldırım.
Semih'in oyuna girmesi ile F.Bahçe oyunu rakip sahaya daha kontrollü ve etkili taşıdı. Ama Semih'in forvet arkasına gelmesi, Topuz'un sağ beke geçmesiyle, Alex'in de orta yuvarlağa yaklaşması bu avantajın asgariye inmesine neden oldu. Bu ikilinin aralarındaki anlaşma, birbirlerinin aldığı nefesi tanıyan oyun stilleri, ikisini de ceza alanı çevresinde müthiş yapıyordu.
Daum'a geçen haftaki "kazandık ya"mazeretini geri aldırırcasına istekli oynamaya devam ettiler. Son saniyelerde gelen müthiş kontra atak golü de bu karakterin sonucuydu zaten. Hem kenardakinin, hem de sahadakilerin anlaması gereken de bu.

ALEX HERKESİ KURTARIYOR
Kötü oynamalarını herkes eleştirir. Ama fedakarlık yoksa, bu herkesi kızdırır. Kazansalar bile protesto edilirler. Çünkü o tavır, vazgeçmenin işaretidir. Ve bunu da, özellikle bu sene, hiçbir F.Bahçe taraftarı kabul etmez.
Son satırları Alex'e ayırmamız lazım. Golleri yarattı, kaçanları da. F.Bahçe'yi sonuca götüren tek oyuncu gibiydi. Takımını, hocasını ve başkanını kurtarmaya devam ediyor. Öylesine bir "silgi" ki, O'nun olduğu yerde yapılan hatalar da "silinip" kayboluyor.
Sonra Daum veya ondan öncekiler maç sonrasında tabelayı gösteriyorlar.
Aslında "yok edici"nin ayakları haykırıyor, gerisi "boş" konuşuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA