Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Eskişehir'de birşeyler oluyor…

Eskişehir'de son günlerde yoğun ve hummalı bir çalışma yaşanıyor. Yunus Emre ve Nasrettin Hoca'nın şehri, Osmanlı Devleti'nin kuruluş bölgelerinden olan bu kent önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' ilan edilen Eskişehir, sadece Türk dünyasına değil, tüm dünyaya önemli mesajlar veriyor. Özellikle son aylarda gerçekleştirdiği tanıtım ve etkinliklerle büyük ilgi gören şehir, yeni çalışmalarla bundan sonra da Türk dünyasının merkezi konumuna erişecek.
Türkiye, son yıllarda hayata geçirdiği çok yönlü uluslararası politikaların sonucunu net bir şekilde alıyor. Türk Dünyası Kültür Başkentliği, uluslararası ilişkilerde yeni dengelerin kurulması, bölge ve dünya çapında yeni kültürel yapılaşmanın desteklenmesi amacıyla 2010 yılında hayata geçirilen bir organizasyon. Eskişehir'in seçilmesi tabi ki çok önemli.
Altı bin yıllık tarihi, coğrafi konumu ile her devirde okuma-yazma oranı en yüksek kentlerden biri olması Eskişehir'e kültürel açıdan büyük anlam kazandırıyor. Türkiye sıralamasında 'en büyükler' arasında yer alan sanayi kuruluşları, askeri havalimanı, kendine has müthiş taraftarıyla bir marka şehrimiz… Eskişehir, başta Orta Asya'dan yayılan ve Anadolu'yu Türkleştiren erenleriyle Selçuklular'dan itibaren Türkleşmiş. Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana da Kırım, Balkan, Kafkas ve diğer Türk topluluklarından göç alan Eskişehir, bu göçü faydaya çevirmiş bir kent… Eskişehir'in '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' olması tüm Türk dünyası için önemli bir hamle.
Proje, Türk dünyasının 'Dilde, fikirde, işte' bir olması için büyük fırsatları ortaya koyuyor... 350 milyonu aşan nüfus, 1 trilyon 200 milyar dolarlık ekonomik gücü olan bu dev birlikle, dünyaya daha güçlü bir Türk dünyası portresi sunmak önemli.
Sınırların soyut olduğu, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda ortak hareket etme gücü, bu dünyaya çok farklı bir ivme kazandıracak. Bu bilinçte olan '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' Yönetim Kurulu Başkanı Eskişehir Valisi Azim Tuna ve Genel Sekreter Hüseyin Kocabıyık farklı ve önemli projelerle, etkinliklerle, bu birlik zamanının ilanını gerek Türkiye, gerek tüm dünyaya duyuruyor.
Yoğun ve hummalı bir çalışma ve heyecanın yaşandığı Yunus'un şehrinde, "İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz" ruhuyla dostluk, kardeşlik ve ortak güce vurgu yapılacak çok önemli çalışmalara imza atılıyor. Eskişehir bu çalışmalarla kısa sürede sadece iç turizm değil, dış turizmde de cazip şehirlerden biri haline geliyor.
Mutlaka Eskişehir'i ziyaret edin, kardeşliğin, dostluğun ve Türklüğün gücünü hissedin. Ben öyle yaptım.
Yapılanları birinci ağızdan genel sekreter Hüseyin Kocabıyık'tan dinledim.
Heyecanına ortak oldum. Yükün ne denli ağır olduğunun farkında...
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA