Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bir 'metro'dan ötesi…

Bam telime bastıklarında mırıldanıyorum, 'bu şehir ihmal edilmiş' diye… Evet, bu şehir ihmal edilmiş.
Bu ihmalin faturasını çıkarma değil, yapılanları görme zamanı. İlk kelimeleri mırıldandığımızda, cümleleri kurmaya başladığımızda ebeveynlerimiz yardımcı olur ya… Her şeyi biiir biir anlatırlar. Görselliği de eklersek, parmaklar kullanılır.
İşte öyle bir şey… Bu kentte yapılanları bir bir saymak gerekiyor.
Anlamakta da görmekte de zorlananlarımız var. Hal öyle olunca parmak hesabı yaptırıyorlar.
Olsun varsın biz o hesabı yapalım. Yapılanları da bir bir anlatalım.
Önceki gün yok, dün unutulmuş, bugün yapılanlar rahatsızlık veriyor. Haksız eleştirilere konu ediliyor. Üzülmemek elde değil. Kayıp yılları telafi edercesine canla başla çalışan bir iktidar. Ve o iktidarın Büyükşehir Belediyesi… Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tamamladığı 'metro'dan söz etmek istiyorum. 'Hayal' dediler, 'gerçek' oldu. Sincan-
Batıkent metro hattı
, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve müthiş bir katılımla hizmete açıldı.
Ankara ihmal edilmişliğinin faturasını bir bir tahsil ediyor. Önümüzdeki ay ise Kızılay-Çayyolu metro hattı hizmete açılacak.
Ankara için haftanın en önemli yaşanmışlığı olarak bu açılışı Sabah Ankara'nın manşetine taşıdık. 'Metro hayali gerçek oldu' başlığı ile tarihe not düştük. Kent gazetelerinin asli görevlerinden biridir geçmişi geleceğe taşımak… Tıpkı insanları sevdiklerine ulaştıran 'metro' gibi… Sabah Ankara'da bu şehrin medyadaki 'metro'su… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA