Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

‘Otonomi’de hayat başladı...

Kaldırım işgalleri ve apartman altı oto galerileri hayatımızdan çıkartılıyor... Ankara'da oto galerilerinin şehir dışına taşınması için verilen mücadele tüm engellere rağmen aralıksız sürüyor. İçişleri Bakanlığı mahalli idareler genel müdürlüğünün genelgesi doğrultusunda başlatılan çalışma kent içinde dağınık şekilde bulunan oto galerilerini daha kurumsal bir kimliğe kavuşturdu.
Yerleşik ve modern ticari düzene geçen Ankaralı oto galericilerin yeni hizmet alanı görmeye değer. Ankara'ya kendi öz kaynaklarıyla an itibarı ile 500 milyon liralık yatırım gerçekleştiren Otonomi tamamlandığında 1 milyar liralık bir dev yatırıma dönüşecek.
Ankara kent merkezindeki 13 bin aracın pazarlanabileceği bu merkez bugünlerde yine kendi içinden çıkan bir grup tarafından tu-kaka olarak değerlendirilmeye çalışılıyor... Beş bin kişiye iş ve aş imkanı sağlayacak olan Otonomi'de ayrıcalıklarla dolu bir dünya kuruldu...
Ankara Esenboğa Havalimanı'na 3 km. mesafede, Özal Bulvarı üzerinde yerini alan bu dev yatırım; bitirilmesi planlanan METRO hattına entegre konumda... Ankara Fuar Alanı olarak geliştirilecek Özel Proje Alanı (ÖPA) ile çevrelenmiş oluşu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampusu'na yakınlığı ile kentin parlayan bir yatırımı olarak ön plana çıkıyor. Otonominin içinde tüm sosyal donatılar düşünülmüş modern bir oto galeri merkezi olmuş.
Özel konsept alışveriş köyü, restaurant ve kafeteryaları, banka şubeleri, oteli, yeşil alanları, camisi, akaryakıt istasyonu gibi bir şehrin minyatür özetini yansıtıyor. İhtiyaca dönük özel tasarlanmış otomobil showroom, servis ve test sürüş alanlarıyla Otonomi, prestijli bir oto merkezi... Sağlayacağı iş gücü, oluşturacağı sinerji, ekonomiye katacağı katma değer ve prestij ile Otonomi, yatırım ve güvenli ticaretin merkezi...
Otomobil alışveriş algısını yaşam donatılarıyla güçlendiren Avrupa'nın ilk ve en özel yapılanması Otonomi, bu kurguyla hayata geçti. Geçti geçmesine... Ne var ki son dönem bir başka grubun yeni yapılanması ve uğraşları karşısında gereksiz bir yaşanmışlığa muhatap kılındı. Geç kalınmışlığın ezikliği karşısında iyi yapılanları itibarsızlaştırma çabası karşılık bulmuyor.
Otonomi otomobil tutkusuyla yola çıkanların, prestijli, stratejik ve özel bir mekânda buluşturdu... Emeği geçenleri kutlamak lazım... Tebrikler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA