Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Sokağın nabzı…

Aylardan ramazan olunca hemen her güne birkaç iftar daveti alıyoruz. Gönül konulmasın istediğim için birçoğuna katılmaya gayret gösteriyorum.
Birkaç tarih değişikliğinden sonra gazetemiz yazarı Yavuz Donat ağabeyle Altındağ'dayız… Davet sahibi Altındağ Belediye Başkanı Veysel TiryakiUlucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi'ndeki salonda yaklaşık 500 kişilik bir davet.
Her akşam bu salonda Altındağlıları konuk ediyor Tiryaki başkan… Altındağ çadır kurulmayan tek ilçemiz. İftar sonrası Hamamönü Sanat Sokağı'na geçiyoruz… Kadroya AK Parti Milletvekili Adayı Barış Aydın'da katılıyor.
Sokak cıvıl cıvıl… Barış Aydın'a müthiş ilgi ve tevecüye tanıklık ediyoruz. Altındağ Belediyesi tarafından Ankara'nın turizm merkezine dönüştürülen Hamamönü vatandaşın çoluk-çocuk, yaşlı-genç uğrak yeri olmuş.
Hep birlikte sahura daha çok var diyip istikameti Keçiören'e çeviriyoruz. Müslüman ülkelerin ramazan coşkusunu bir arada yaşamasına vesile olan Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin bu yıl 9'uncusu yapılıyor. O gün sahne Özbeklerin… Her akşam ayrı bir ülkenin standının açılışı ve o ülkeye özgü ramazan coşkusuna tanıklık ediyor Keçiörenliler… Vatandaş memnun, mutlu…
Keçören Belediye Başkanı Mustafa Ak ilçeyi adım adım arşınlıyor. Basmadık toprak parçası, çalmadık kapı bırakmıyor. Eşi Hatice Hanım en büyük destekçisi…
Vatandaş, yapılanları görüyor. Yıkmak isteyenleri de ayırt ediyor…

***

DÜZCE DAVETİ…
Doğup büyüdüğüm hayata dair birçok ilklere tanıklık eden topraklardayım. Düzce benim memleketim… Cumartesiyi pazara bağlayan akşam Kaynaşlı'da AK Parti ilçe teşkilatının iftarına katıldım.
Davete icabet etmek 'sünnettir dedim' yola koyuldum.
Bir gün sonra Başbakan Bolu ve Düzce mitingi için bölgede olacaktı. Bölgenin de nabzını tutmak istedim. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile koyu bir sohbete dalıyoruz.
Vakit kıymetli…
'Sıkılmadık el dokunulmadık insan bırakmıyoruz…'
Hava eski bildik seçim havası değil. Lakin AK Parti teşkilatlarının tüm yurt genelinde olduğu gibi iftar-sahur arasında sessiz ve derinden çalışması var.
Köy-köy, mahalle-mahalle…
Birer bir… İnsan odaklı…

***

ŞAŞKIN ÖRDEK...
Allah kimseye yolunu şaşırtmasın… ' Amin…' Seçim çalışmaları ramazan ayına denk gelince bir hayli şaşkınlık yaşanır oldu.
Güvenlik gereği kapatılan yola girilince aman Allah'ım kıyametler koparıldı.
Neymiş efendim, 'Yol kamyonla kapatılmış'… Al sana mağduriyet edebiyatı…
Yalanla dolanla, apolet sökme vadi ile bu aziz millet size kanmaz, kanmıyor.
Aksine öfke duyuyor… O öfke patlamasına sandıkta tanıklık edeceksiniz.
Benden söylemesi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA