Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara’nın rotası…

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernekler o kentlerin yaşayan yüzleridir. Başkent Ankara'nın yaşamına değer katan önemli odalarından biridir ATOAnkara Ticaret Odası çıtayı kuruluş amaçlarının üzerine taşıyor.
Ankara'nın ticareti, ekonomisi, sosyal yaşamı başta olmak üzere birçok alanda varlığını hissettiriyor.
Futbol tabiri ile topa giriyor… Girdiği her pozisyonda da misyonunu tamamlıyor.
Bunlardan birine değinmek gerekirse geride bıraktığımız hafta içersinde Ankara'dan Bakü'ye gönül köprünsün kurulmasına ilk harcı koydu.
Dünya başkentlerinden direkt uçuş çalışmalarını uzun süredir aktif olarak yürütüyor ATO… Bu bağlamda oluşturulan cabalar meyvesini birer birer vermeye başladı. ATO Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki yönetim kurulu ve çalışma ekibi Ankara'nın hüznüne ve sevincine ortak oluyor.
ATO'nun girişimleriyle Ankara'dan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye direkt uçuşla birlikte Türk Hava Yolları 12 destinasyona ulaştı. Hedefte 3 yeni rota var.
Amerika, Çin ve Uzak Doğu'dan bir ülkeyi hedefine koyan ATO bunun da altyapısı için girişimlerini sürdürüyor. Bugüne kadar planlanan tüm hatların hayata geçirildi. Ve ortalama doluluk oranı yüzde 75 bandına oturdu. İstanbul Havaalanının yoğunluğu ve bekleme süresinin göz önüne alındığında Ankara aktarmalı Anadolu daha cazip hale getirilebilir.
Bu bağlamda hem Türk Hava Yolları, Anadolu jet yetkililerinin acenteler bazında yurt dışı bağlantılarını Ankara üzerinden yapabilir.
Başkent özellikle İç Anadolu'ya açılan kapı olabilir… Son iki yılda;
Viyana, Paris, Berlin, Frankfurt, Londra, Bakü, Tiflis, Moskova, Cidde ve Medine direkt uçuş kapsamına alındı… Yeterli mi elbette hayır… Ankara ekonomisine, ticaretine, iş hayatına, turizmine bu uçuşlar hayat verecektir.
Teşekkürler THY, teşekkürler ATO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA