Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

‘Yama’yı beceremiyor...

Uluslararası bir program için Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçuşu ile önce İstanbul ardından Bosna rotası ile yola revan olduk.
Yol yarenim genç meslektaşım Fatih Tekeci... İki Ankaralı gazeteci yan yana olunca laf dönüp dolaşıp yerel yönetimlere geliyor.
Yerel yönetimler seçimi bir yılı devirecek. Neler yapıldı? Yapılamayanlar vs...
'Yamayı beceremiyorlar' sözü manidar... Beceriksizliğin en net ifadesi... Ben devam ediyorum.
Terzi bir babanın oğluyum. Gençlik yıllarımda babama zaman zaman yardımcı olurdum. Benim için yardımın en kolay tarafı ütü yapmaktı. Dikiş işi zor.
Ütü demişken en kolay iş diye düşünmeyin. Bilen bilir... Hani o kömürlü ütüler vardı ya... Önce ütüyü yakacaksınız. Sonra yeterli ısı derecesine ulaşacak. Ardından ütüye devam. Baba mesleğine daldım. Pardon... Asıl konumuz 'yama...'
Türkiye'nin dününe ilişkin tarihi bir not... Gardırobunuzda öyle onlarca elbise, bir o kadar pantolon, gömlek olmadığı yıllar. Çocukluğumda insanların pantolonlarında diz yamaları meşhurdu. Pantolonların diz ve diğer yıpranmış bölgelerine uygun başka bir kumaş ile itina ile yapılırdı. Aslına uygun...
Sohbet yamadan çıkınca. Pantolon yamasını anlattım. Günümüzde pek anlam taşımasa da yamanın geçmişine gittik.
İnce işçiliğinde beceriksizseniz aslına uygun yama yapamazsınız.
Bu şehrin asfaltına yapacağınız 'yama ' bile olsa.
Yamayı beceremeyen pantolon dikmeyi nasıl becersin? Yeri gelmişken bir ismin kulaklarını çınlatalım. Kim mi? Bir döneme damgasını vuran Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar... Kış mevsimi nerde hangi iş makinesi var bilir... Tuzlama çalışması, araç, personel sayısı vs... Yol, kaldırım, altyapı, köprü nerede bir çalışma varsa saat mefhumu gözetmeksizin Üçpınar'ı orda görürdük... Söze Fatih Tekeci, saptama yapıyor...
TRT Kent Radyo'da program yaptığımız dönem... Sabahın erken saatlerinde yayına alırdık.
Mevsim ne olursa olsun, saat hangi dilimde ise Vedat Üçpınar'a ulaşmak mümkündü. Her daim işinin başında...'Efsaneydi' desek abartmamış oluruz.
Son cümle o kentin hafızasıydı... Hep söylüyorum... Hafızanızı tazeleyeyim. Bu senetçi bu şehri yönetmekten aciz. Değil şehrin yönetimi belediyesine hâkim değil.
Ben demiyorum. Göreve getirdikleri söylüyor.
Ortak aklı oluşturan Kent Konseyi'ne bağla tüm birimleri olsun bitsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA