Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Söz dinlemiyoruz...

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele halinde. Başımıza gelmedikçe 'bize bir şey olmaz' sorumsuzluğu içindeyiz. Hala işin muhabbet kısmındayız. Tüm uyarılara rağmen alınan tedbirleri tatil havasında geçiriyoruz.
Ekranlara ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri izleyince hayrete düşüyorum. Mangalını kapıp ailesi ile birlikte piknik masası kuranları gördükçe 'sorumsuzluğu' anlamlandıramıyorum. Sağlık bakanlığı başta olmak üzere yetkili kurumlar, uzmanlar uyarıyor. Tehlike her geçen gün katlanarak büyüyor. Ne kadarının farkındayız? Değiliz... Sorumsuz, vurdumduymaz tavrımızla orantılı vaka sayısı artarken buna bağlı ölümlerde vuku bulmaya başladı.
Uzman değilim... Ama gelen tehlikeyi görmemek için kör olmak gerekir. ABD'de, eyaletlerinde olağanüstü hal ilan ediliyor. Ordu birçok ülkede sokağa yerleşiyor. Tıpkı darbe günleri gibi... Fransa, İtalya, Almanya, Belçika ve hemen hemen bütün Avrupa'da olağanüstü hale geçiliyor. Felaket hazırlığı gibi... Tüm dünyada yaşananları bir film fragmanı tadında izliyoruz. İzliyoruz ama bir türlü ders çıkarmıyoruz.
Salgının daha fazla ülkemizde yayılmaması için devlet üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Yapıyor... Sorunun küresel olduğu günlerden geçiyoruz. Tedbir ise bireysel... Bireysel tedbirlerimiz toplumsal tedbirin ilk ayağı... Hal böyle olunca toplumsal sağlığımızın kodları ile oynamayın. Uyarılara uymanın toplumsal ve bireysel sağlığımız açısından oldukça önemli.
Hayatımız ve hayatınız söz konusu...
Her gün bir kâbusa uyuyup yine kâbusla uyanmak oldu günün adı. Bittiğini umduğumuz an kaldığı yerden devam ettiğini görüyoruz. Şükür rüyammış diyerek güne uyanmak istiyorum. Salgını ciddiye almamak için ne gibi gerekçemiz olabilir ki? Biz mücadele azmi olan bir toplumuz. Bu süreci en az kayıpla atlatabiliriz. Yeter ki söz dinleyelim...
Devlet zoru ve yaptırımı olmadan ısrarla 'evde kalın' çağrısına uyalım. Alkışlayalım, dua edelim, güzel dileklerde bulunalım...
Hepsi ala... Yeterli değil. Kuralları kuralsızlığa çevirirseniz birçok insanın emeğini heba edersiniz. İşte o emeklerin, mücadelenin heba olmaması için 'söz dinleyin'...
Korona virüsle mücadelede fedakârlıkla ve sabırla görev yapan tüm sağlık personelimize selam olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA