Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kentin hafızası...

Kent gazeteleri o şehrin hafızasıdır. Tıpkı SABAH Ankara gibi. Şehre dair yaşanmışlıkların kayıt altına alındığı tutanak misali. Bugünü yarınlara taşır kent gazeteleri. Tarihin tozlu raflarına değil, geleceğe ışık tutar. 'Dün' denildiğinde en büyük başvuru kaynağıdır. Bu bilinç ve sorumluluk altında SABAH Ankara'yı hazırlarken kılı kırk yarıyoruz.
Kentin tarihe not düşülmesi gereken yaşanmışlıkların sayfalarımıza taşıyoruz.
İşte o haberler bir kaç süzgeçten geçtikten sonra sayfalarda yerini alır.
Günümüz sosyal medya furyasına da doğru ve güvenilir içerik hazırlıyoruz.
'Haber' çok hızlı tüketiliyor...
Ne var ki sosyal medya değirmeninde algıya dönük törpü görevi gören içeriksiz içerikler toplumu uçuruma sürüklüyor.
Sorgulanmayan, ne, neden, niçin, ne zaman gibi kavramların karşılığı olmayan içerikler sosyal medya araçılığı ile toplumu zehirlemeye, yanıltmaya yetiyor.
Bu bağlamda kente dair kentin yaşanmışlıklarını hafızalara nakşetmek yarınlara taşımak adına kent gazetecisi ve kent gazetelerinin önemi ortaya çıkıyor.
Hafızayı abur cubur bilgi ile doldurmamak için süzgeç vazifesi görüyoruz. Kenti yönetenlerin kente dair aynası vazifesi görüyoruz.
Aynaya baktığında kendini değil kentini görüyor.
Geride bıraktığımız hafta toplantı masasına gelen üç haberden bahsetmek istiyorum.
Yerel yönetimlerden sorumlu muhabirimiz Vuslat Ay... Haberi kokluyor... Heyecanı çoğu zaman haberin önüne geçiyor. İki ayrı insanın iki ayrı rüşvet taleplerini kaleme aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi çarkında yaşanan 'Başkentte Rüşvet Skandalı' https:// www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/ ankara-baskent/2020/10/21/baskentte-rusvet- skandali/amp ve 'Rüşveti Vermezsen Cezayı Yersin' https://www.google.com. tr/amp/s/m.sabah.com.tr/ankara-baskent/ 2020/10/23/rusvet-vermezsen-cezayiyersin/ amp haberleri yarınlara not düşüldü...
Ve... en acısı bu kent bu yaşanmışlıklara kulak tıkıyor. Duymuyor... Görmüyor...
O kadar kanıksandı ki... Sıradanlaştı. Canı yanan feryadı basıyor. Ama 'ne oluyoruz' demesi gerekenler sus pus...
Kırıkkale muhabirimiz Hakan Gökkaya... Anadolu'dan Ankara'ya girişlere vize veriyor... Bir insan, bin nasihat misali... Hayatının son 25 yılını otel odasında geçiren Hacı Arat'ı kaleme aldı.
Sağlık, eğitim, insan denildiğinde Fatma Göksu... Öyle yaşanmışlıkları ilmek ilmek işliyor ki... Başkentte gözü yaşlı kimse kalmasın istiyor. Yüreklerimize dokunuyor...
Kelimeler boğazımızda düğümleniyor.
'Ömer Bebek Amerika Yolcusu' haberi...
İşte kente dair son hafta tarihe not düştüğümüz önemli manşetler...
Yeni hafta, güzel haberler verdiğimiz güzel bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA