Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Kılıçdaroğlu

İzmirli gazeteciler Gönül Soyoğul, Nedim Atilla, Ümit Yaldız (Ege TV) ve Banu Şen (Hürriyet) iyi bir gazetecilik yaptı. Yerel seçimin İzmir ve Ege tablosuyla ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. Kılıçdaroğlu, her iki röportajda da, siyaseti iyi okumak isteyenlere ve İzmir kamuoyuna, yerel seçim yarışına çıkacak adaylarla ilgili, üstü örtülü tüyolar verdi. Ben değerli meslektaşlarımı kutlarken, konu ile ilgili yorum yerine, Soyoğul, Atilla, Yaldız üçlüsünün röportajından iyi okunması gereken küçük bazı bölümleri, zorunlu olarak, yer yer özetleyerek, aktarmak istiyorum. CHP'nin İzmir'de nasıl şekilleneceği, sanıyorum bu satırlar daha iyi aktaracaktır:
ATİLLA: Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu'nu yeniden aday ilan ettiniz. Bunun üzerine 'Kılıçdaroğlu sadece Aydın'ı mı başarılı görüyor" diye bir imaj doğdu...
KILIÇDAROĞLU: Özlem Hanımı hem örgüt hem halk istiyordu. Gerçekten de son derece başarılı bir başkanımız...
SOYOĞUL: 'Özlem Çerçioğlu başarılı, onun için onu açıkladım' anlamı çıkmasın? Diğerleri?
KILIÇDAROĞLU: İzmir, Giresun, Ordu belediye başkanlarımız da çok başarılı...
YALDIZ: Ege'de partiniz adına bir aday patlaması söz konusu... Muğla'da 96, İzmir'de 198 başvuru var şimdilik. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
KILIÇDAROĞLU: Birinci neden şu: Ben aday olursam yüzde 100 kazanırım! Yani aday olmayı besleyen bir özgüven var. O özgüvenle başvuru yapıyor. Bunun yararı şu: Kişiler özgüvenle başvurusunu yapıyor. Partinin gösterdiği eğitimden geçiyor. Çalışmaya başlıyor şimdiden... Ama hemen parantez açayım. Çalışırken asla bir belediye başkanını kötülemeyecek.
ATİLLA: AK Parti; Ankara, İstanbul ve İzmir'de çok sıkı bir yarışa gireceğiniz bir iktidar partisi... Onların aday göstermesini bekleyecek misiniz?
KILIÇDAROĞLU: Hayır. Biz başka bir partiye endeksli çalışmıyoruz. Biz göstereceğimiz adayla seçimi kazanma iddiasındayız.
SOYOĞUL: Sizin bütün sorumluluğu aldığınızı hissediyorum.
KILIÇDAROĞLU: Siyaset sorumluluk üstlenmeyi gerektiriyor zaten. Biz, 5 kişilik bir komisyon kurduk. Her bir seçim bölgesini tek tek masaya yatırıyorlar. Nedeni şu: Olabildiğince hata yapmadan doğru adaylarla yola çıkmak. Adaya bir siyasetçi gözüyle değil halkın gözüyle bakmak zorundayız.
YALDIZ: TBMM grubunda, 'Bir oy fazla alacak kişiyle yola çıkacağız' dediğinizi duyduk.
KILIÇDAROĞLU: Her siyasal partinin liderinin hedefi vardır: Yerel seçimse, yerelde iktidar olmaktır. Bunun için geçmişte yaptığınız çalışmaları örnek göstermeniz gerekiyor. Örneğin Eskişehir Belediye Başkanımız Büyükerşen. Eskişehir'i Türkiye'nin, dünyanın markasına dönüştürdü. İzmir'de metroyu belediye 'Ben yapabiliyorum' diyorsa, Brookings Enstitüsü, 'Dünyanın en sağlıklı gelişen 4. kenti İzmir'dir' diyorsa bu çok önemlidir. Ankara ve İstanbul'u aşmıştır İzmir...
NEDİM ATİLLA: Buradan İzmir belediye başkanını çok başarılı bulduğunuzu söyleye bilirmiyiz?
KILIÇDAROĞLU: Kim başarısızdır diyebilir? Bakın devletin bütün engellemelerine rağmen en büyük projeleri hayata geçirdi.
SOYOĞUL: Bu sözleriniz CHP'lilerce 'Aziz Bey mi aday yapılacak?' diye algılayabilir.
KILIÇDAROĞLU: Başarı her zaman takdir edilir ve başarının arkasında durulur.
ATİLLA: Siz açıkladınız, sorun yok o zaman... (Kılıçdaroğlu gülümsüyor...)
SOYOĞUL: Başarılı bulduğunuz belediye başkanlarını anketler de doğruluyor mu?
KILIÇDAROĞLU: Doğruluyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA