Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Son kulisler

Dün yazdığımız yazıda, ilçe adaylarıyla ilgili tarafımıza ulaşan kulisleri yansıtmıştık. Yazı üzerine gelen aramalardan, bu kulisleri onaylayan ya da onaylamayan, ama somut bilgiye dayalı, bazı tepkileri yansıtayım.
İlçelerde, Karabağlar'da Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan'ın, AK Partili Necip Kalkan'ın karşısına çıkarılabileceğini vurgulamıştık.
Bazı isimler, Hüseyin Aslan'ın Buca için de düşünüldüğünü, partide bu yönde henüz karar verilmediğini fısıldadı.
Balçova'da Mehmet Ali Çalkaya'nın, adaylığının sağlam olduğunu yazmıştık. Bu tablonun ağırlıklı olduğunu; ama CHP içindeki farklı eğilimlerden, Ankara'daki bazı güçlü isimlerin ortak noktada Hüseyin Çorlu için, ciddi lobi faaliyeti sürdürdüğü, yine yeni yansıyan bilgilerden.
Bornova'da Atilla Sertel adının çok güçlü şekilde, ciddi ağırlık kazandığı, farklı çevrelerden gelen bilgiler arasında.
Bayraklı'da, Hasan Karabağ'ın, Narlıdere'de Abdül Batur'un koltuğunu koruyacağı kesinleşmiş gibi duruyor. Bayraklı'da Karabağ'ın ardından en çok konuşulan isim de Murat Haluk Öncel.

PEKDAŞ'A YENİ FORMÜL idiası

Karşıyaka'da Cevat Durak, artık kesinleşmiş durumda. Saygın isim Cihan Türsen'den de, CHP için çalışmaya devam etmesi istenecekmiş.
Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nun, Konak adaylığı için teşvik eder gibi göründüğü ya da kamuoyuna öyle yansıyan Sema Pekdaş için, Gaziemir veya Urla adaylığı formülü oluşturulduğunu vurgulamıştık. Kocaoğlu'nun yeni adımının; Pekdaş'ın Büyükşehir Meclisi'nden seçilmesini sağlayıp, sürekli 'başkan vekilliği' için, kendisine söz vermeye yönelik yeni formül ürettiği, ayrı bir iddia. Çeşme'de Muhittin Dalgıç ismi kesin gibi duruyor. Ama bir yandan CHP'nin içindeki farklı sesler, Hakan Dalokay sürprizi üzerinde de duruyor.
Çiğli'de Mehmet Baz isminin ağırlık kazandığını vurgulamıştık. Farklı kesimlerden ulaşan bilgilere göre Birol Soylu üzerinde de konuşulduğu belirtiliyor. CHP'de ilçe adaylarının 10 Şubat'ta yapılacak Parti Meclisi'nde ilan edileceği vurgulanıyor.
Kulislerden ulaşan bilgiler şimdilik böyle.
Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA