Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

İyi, kötü, çirkin

Antalya güzellikleri ile dünyaya nam salan cennet kentimiz.
Atatürk'ün dediği gibi "Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir." Böylesine güzel bir şehrimiz olan Antalyamızda iyi gelişmelerin yanında, kötü ve çirkin gelişmeler de yaşanmıyor değil.
İnanın yaşanan kütü ve çirkin gelişmeler ziyadesiyle bizleri üzüyor ve mahcup ediyor.
Bugün sizlerle öncelikle iyi gelişmeleri ve yapılanları paylaşmak istiyorum.
Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde iki caddeye 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu ve polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın adının verilmesi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal başkanlığında toplanan Üniversite Senatosu aldığı kararla ahde vefa örneği sergiledi.
Bundan sonra kampüs içindeki Doğu-Batı Caddesi Yasin Naci Ağaroğlu'nun, Güney-Kuzey Caddesi ise Muhammet Oğuz Kılınç'ın adı ile anılacak.
Üniversitemiz bu iki şehidimizin adını ölümsüzleştirirken ahde vefa duygusunun en güzel örneği vermiştir.
Bir başka konu ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr.
Fikret Acar'ın verilen hizmetlerle ilgili yaptığı açıklama.
Büyükşehir belli bir sosyo-ekonomik düzeyin altındaki dezavantajlı kesime yönelik yapılan çalışmalarda 3 bin 300 hastaya hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana 2 bin 759 doktor muayenesi gerçekleştirip bin 509 diş tedavisi yapmış.
22 bin 296 kişiye hemşire ziyareti gerçekleştirip 5 bin 767 hastaya ambulans hizmeti sağlayarak 7 bin 101 hastanın da ev ve kişisel temizlik hizmetleri yapılmış.
Yani bir bakıma kimsesizlerin kimsesi olunup yalnız olmadıkları, devletin onların yanında olduğu ve olacağı mesajı verilmiş.
Haftanın kötü ve üzüntü veren olayı ise TBMM'de Antalyalı bir milletvekilinin yaptığı hareket oldu.
Anayasa değişikliği maddeleri TBMM'de görüşülürken (Hipokrat yemini etmiş) CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in burnunu kırması, bizleri derinden yaraladı.
Antalya adının kötü anılmasına sebep olan bu olay umarım bir daha yaşanmaz.
Haftanın en çirkin olayı ise Manavgat'ta yaşandı. İnanın yazmaya bile elim varmıyor ama bu çirkinlik utanç verici bir gelişme.
Manavgat'ta yerel bir gazetenin sahibi olan R.M'nin küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunması mide bulandırıcı bir gelişmeydi.
Adalet gereken cezayı mutlaka verecektir ama böylesine cennet bir kente böyle çirkinlikleri yaşatanları da tarih unutmayacaktır.
Haftanın gülümseten olayı ise Vali Münir Karaloğlu'nun Döşemealtı ilçesinde 32 mahalle muhtarıyla yaptığı toplantıda yaşandı.
4 mahallenin muhtarı aile hekimliğindeki doktoru güler yüzlü olmadığı için şikayet etti.
Vali Karaloğlu ise doktora seslenerek, gülerken biraz daha cömert olması tavsiyesinde bulundu.
Hani derler ya, "Tatlı dil güler yüz yılanı deliğinden çıkartır" diye.
Halka hizmet sunan herkesi güler yüzlü olmaya davet ediyorum ben de.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA