Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Fikri takip ve bilgilendirme

Batı Çevreyolu'nun temeli, yıllarca devam eden sürüncemenin, tartışmaların, boşvermelerin, karşılıklı suçlamaların ardından nihayet atıldı... Biz gazeteciler için fikri takip önemlidir. Bir konu gündeme geldiğinde sonuçlanıncaya kadar takipçisi olmak gazetecinin ödevidir...
Temel atma töreninin yapılacağı gün Sabah Akdeniz'in manşetini hazırlarken sayfaya Batı Çevreyolu ile ilgili daha önce yaptığımız haberlerin küpürlerini koymak, süreci Sabah Akdeniz'deki haberlerle özetlemek istedik... Tam 8 küpür koyduk o günkü sayfaya ama emin olun en az 20-30 haberin küpürü dışarıda kaldı... Onlarca haber yapmışız, tüm gelişmeleri okurlarımıza duyurmuşuz, hiçbir gelişmeyi boş geçmemişiz. Yani şunu söyleyebilirim ki diğer tüm önemli gündem maddelerinde olduğu gibi Batı Çevreyolu'nda da Sabah Akdeniz olarak üzerimize düşeni yerine getirmişiz...
Sabah Akdeniz Cumartesi ve Pazar günleri Batı Çevreyolu'nu manşet yaptı. Hem tüm ayrıntılarıyla süreci ve yol haritasını hem de temel atma törenindeki tüm açıklamaları ayrıntılarıyla haberleştirdik. Umarız yılların özlemi olan Batı Çevreyolu en kısa sürede hizmete girer...
Başka neler vardı Sabah Akdeniz'in manşetlerinde göz atalım...
Pazartesi günün manşeti 'Antalya araç zengini' idi. Türkiye genelinde Antalya'nın taşıt sayısında 4'üncü, motosiklet sayısında ise 1'inci olduğunu bu haberde işledik.
Okulların açılması ve bölgemizde ilk gün yaşananları Salı günü 'Maraton başladı' başlığıyla manşetimize taşıdık. Antalya'da Vali Altıparmak'ın çaldığı ilk ders ziliyle 410 bin öğrenci ve 21 bin öğretmenin eğitim yılı başladı.
Ankara'da buluştuğumuz TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın sadece Sabah Akdeniz'e yaptığı açıklamalarla derlediğimiz Antalya'ya hızlı tren müjdeleri, 'Ray üstünde turizm hattı' başlığıyla Çarşamba gününün manşeti oldu.
Perşembe günü ise manşetimizde yine başından itibaren desteklediğimiz ve haberlerimizle kamuoyuna duyurduğumuz önemli bir proje vardı. 'Türkiye'nin ilk 'önce yaya' yolu' manşetiyle, Antalya'nın resmen 'yaya öncelikli kent' olmasını ayrıntılarıyla okurlarımıza duyurduk.
Cuma günü ise başarılı öğrencilerimiz ve başarılı okullarımız manşete çıktı. Antalya'da açıklanan sonuçlara göre okulların başarı sıralamalarını 'İşte SBS'nin şampiyonları' başlığıyla manşetimize taşıdık.
Bir hafta daha bu manşetler ve dolu dolu haberlerle geride kaldı. Tabii ki daha yapılacak çok iş var... Sabah Akdeniz ekibinin haber koşusu hiç mola vermeden devam ediyor... Tüm okurlarımıza iyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA