Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Başmüfettiş Pierre Cornu!

UEFA önceki gün belki de kendi tarihinde bir ilke imza attı ve emekli bir başsavcı olan İsviçreli Pierre Cornu'yu UEFA adına müfettiş olarak İstanbul'a yolladı. Bu müfettiş, Yeşilköy Havalimanı'na iner inmez soluğu İstanbul Adliyesi'nde aldı ve özel yetkili savcı Mehmet Berk ile 1 buçuk saate yakın bir görüşme yaptı. 1 buçuk saatlik görüşmede ne delil incelenir, ne ifade görülebilir... Futbolseverler, Pierre Cornu'nun Türkiye neden geldiğini merak ediyor.
Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararı çok açık: "İddianame hazırlanacak, gizlilik kararı kalkacak ve daha sonra bakacağız.
Bu arada da takımlarımız Avrupa Kupaları'na katılabilecekler."
Çok açık ki bu karar da UEFA'ya TFF'nin resmi kararı olarak iletildi. Peki o zaman Pierre Cornu İstanbul'a neden geldi ve niye TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dan önce Savcı Mehmet Berk ile görüştü? Cevap çok açık; çünkü UEFA, TFF'nin kararından diğer bir deyimle olayı ötelemesinden tatmin olmadı. Peki tatmin olmayınca ne yaptı? Cornu'yu İstanbul'a yollayıverdi.
Başmüfettiş ile Savcı Mehmet Berk'in neler konuştuğunu bilmiyoruz. Bilsek bile mahkeme kararından ötürü dile getirmemiz hukuken sıkıntı yaratabilir ama şurası bir gerçek ki başmüfettişin özel yetkili savcıyla görüşmesi Türk futbolu için çok problemli bir durum.
Üstelik bir TFF üyesi, kameraların duyabileceği şekilde "Beşiktaş'a iyilik yaptığını ve kendisine müteşekkir olmaları gerektiğini" beyan etmiş ve objektiflikten ayrılmıştır.
Bu bile başlı başına Türkiye Futbol Federasyonu'nun başını derde sokabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA