Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Havutçu gelse de Carvalhal devam etmeli

TRABZONSPOR'UN ilk defa katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı var mı? Bordo-mavilileri Lille karşısında nasıl buldunuz? Elbette var. Hatta oynadığı iki maçta aldığı sonuçlara bakarsak grupta en şanslı takım Trabzonspor ama şunu da belirtmek isterim ki; Trabzonspor sezon başından bu yana iyi oynamıyor. İnter maçında iyi oynamasalar da çok iyi savaşarak galibiyeti alabildiler. Tabii ki İtalya'da kaleci Tolga'ya çok şey borçlular. Fakat Lille maçında alınan beraberlik Tanrı'nın bir lütfu... Bırakın galibiyeti, beraberliği bile hak etmediler. Lille mücadelesinde gereksiz bir penaltı yapan Debuchy'e dua etsinler. Ama futbolda iyi veya kötü oynayana bakılmıyor ve sonuçlara göre puan veriliyor.
Deplasmandaki CSKA Moskova maçı kilit mi?
Bana göre sadece CSKA maçı değil, tüm maçlar kilit durumunda... Aslında Trabzonspor, Avni Aker'de CSKA'yı yensin; İnter'e yenilmesin, gerisini de düşünmesin. Bu tablo sekiz puan demektir. Hele hele bunun üzerine alacağı deplasman puanlarını da eklersek, gruptan rahatlıkla çıkabiliriz. Fakat tablo çok oynak. Trabzonspor'un puan tablosuna göre hala grupta birinci olma ile dördüncü olma arasındaki şansı eşit... Futbolda önemli olan kötü oynarken de puan alabilmek.
İlk dört hafta Fatih Terim'in Galatasaray'da etkisi hissedildi mi?
Bence hissedildi. Fatih Terim'in olduğu yerde, bir şeyin garantisini verebilirsiniz. Mesala maç kaybedilebilir, gol kaçırabilir, tuhaf beraberlikler alınabilir ama sahada koşmayan ve mücadele etmeyen futbolcu barınamaz. İdmanda kaytaran, özel hayatında kendine bakmayan bir futbolcu, ya dışlanır; ya da Terim'in kurallarına uymak zorunda kalır. Özellikle Eskişehirspor maçında Fatih Terim'in esintilerini her futbolcu üzerinde gördük. Galatasaray mükemmel mi? Tabii ki hayır. Eksikleri var. En büyük eksik de organizatör bir futbolcunun olmayışı... Haftalardır söylüyorum Engin Baytar bu ülkenin en yetenekli isimlerinden biri ama en arızalılarından da... Tam anlamıyla Terim'e teslim olmalı. Çünkü Galatasaray tarihine geçecek yetenekleri var.
Beşiktaş'ta Carvalhal'in gelişi çok eleştirilmişti. Sizce Carvalhal başarılı mı?
Puan olarak evet başarılı fakat oyun olarak asla. Beşiktaş kazandığı puanların çoğunu kötü oynayarak ya da rakiplerin önemli hatalarından istifade ederek kazandı. Beşiktaş'ı bu sene M. Tel- Aviv maçı dışında hiçbir karşılaşmada vasatın üzerinde göremedim.
Carvalhal, Tayfur Havutçu'nun serbest kalması halinde yerini bırakacağını açıkladı. Eğer Havutçu serbest kalırsa Carlos Carvalhal bırakmalı mı?
Carvahal devam etmeli. Tayfur Havutçu geldi diye Carvalhal'in ikinci adamlığa getirilmesi ya da gönderilmesi romantizmdir. Futbolda romantizme yer yoktur.
Kulüpler Birliği şike operasyonu için bir süredir çalışıyor. Spor Bakanı Suat Kılıç ise "Af söz konusu değil" dedi. Kulüpler ne yapmak istiyor? Bu işin sonu nereye gider?
Af deyince kavramlar karışıyor. Şikedeki sportif af, TFF'nin yetki alanındadır. Oysa şikeyle ilgili hapis cezalarının kaldırılması ya da hafifletilmesi için yetki Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait. Şike olaylarında insanların 5-12 yıl hapis yatması çok fazla. Ağır ve haksız bir ceza... Şikenin hapis cezasının uluslararası normlara inmesi doğru karar olur ama yöneticilerce şike yapıldığı tespit edilen bir takımın küme düşürülmeyip de affedilmesi tam bir eyyamcılıktır. Bazı kulüplerimiz bu eyyamcılığı istiyorlar ama amaç bazı takımların düşmesini engellemek ve televizyon gelirlerinin azalmasını ortadan kaldırmak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA