Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Ünlüler tatile gitti yardım için kaldı

Galip Gürel, Phuket adasında arama kurtarma çalışmalarına katılırken aralarında Selma Türkeş'in de bulunduğu kadınlar yemek yapıp dağıtıyor

Tatil için gittikleri Phuket adasında asrın depremine yakalanan sosyetik Türkler "Dönmeye vicdanımız el vermiyor, kalıp burada insanlara yardım edeceğiz" diyor. Tsunami sonrası Gulu Lalvani'nin evine sığınan Türkler halkın yardımına koşuyor. Telefonla görüştüğümüz Selma Türkeş'e göre oğlu Destan, diş hekimi Galip Gürel ve Turgay Uzun arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Gürel bana attığı SMS mesajında "15 metreyi bulan dalgalar sahildeki villaları yuttu, dalgıçlardan oluşan kurtarma timi ile su altındaki binaların içinden sürekli ceset çıkarıyoruz" diyor. Adada en az 10 Türk'ün daha olduğunu öğrendiklerini belirten Selma Türkeş yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

'BURADA HERKES AÇ'
Herkes aç. Gulu evinde tencerelerle yemek yaptırdı; ihtiyacı olanlara dağıtıyoruz. Aramızda para toplayıp, öncelikle kaldığımız evde çalışanların yakınlarına yardım etmeye çalışıyoruz. Bizim de kaldığımız Gulu ile Semiramis'in (Pekkan) Amanpuri bölgesindeki evi, plaj seviyesinden yukarıda olduğu için hayattayız. Phuket sahilleri ise yerle bir... Tayland Büyükelçimiz, kayıp olan Türkler'e ulaşabilmek için inanılmaz bir gayret gösteriyor. Bizimle de ilgilendi. Bir şeye ihtiyacımız olup olmadığını sordu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA