Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Yüzde 70 raporu olan yaşlıya özürlü maaşı

Annem yaşlılık aylığı alıyor. Şu an yatalak durumda. Acaba hem özürlü hem de 65 maşını alabilir mi?İsa Mert- Düzce
- Sayın Mert. Yürürlükteki mevzuat gereği anneniz hem özürlü, hem de 65 yaş aylığı alamaz. Ancak yaşlılık aylığını özürlü aylığına dönüştürmeniz mümkün. Önce annenizin özür durumunu gösteren yüzde 70'lik bir rapor almanız gerekiyor.
Gelirim bin 200 lira. Çocuklarımın eğitim masrafını ve kirayı çıktıktan sonra bana 200 lira kalıyor. Bu tutarla hasta anama bakamıyorum. Komşularım "özürlü maaşı alabilsin" diyor. Doğru mu? Kartal Aşcı- Kırklareli
- Değerli okurum. Sorunuza kabaca bir hesap yaparak cevap vereyim. Kiranız 500 lira, fatura, giyimkuşam, gıda ve sair harcamalarınız 300 lira, çocuklarınızın da eğitim masrafı 300 lira. Annenize verdiğiniz nafaka 70 lira. Size kalan tutar 30 lira. Bu tutar 2022 sayılı kanunun 1'inci maddesinde belirtilen muhtaçlık sınırının altında. Yasaya göre annenize özürlü raporu çıkartarak maaş bağlatabilirsiniz. Ayrıca alacağınız raporda "Bakıma muhtaçtır" ibaresi varsa net bir asgari ücret tutarında bakıcı maaşı da alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA