Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sadece 50 milyoner için

Bentley’in amiral gemisi Mulsanne ailesinin First Editon versiyonu sadece 50 adet üretilecek. Bu özel modelin iç mekanındaki kaplamalarında 350 yıllık İngiliz ceviz ağacı kullanılıyor

İngiliz lüks otomobil markası Bentley amiral gemisi Mulsanne ailesini yeniledi. Mulsanne ailesi ilk defa Speed, Extended Wheelbase ve First Edition olmak üzere üç modelden oluşuyor. Üç model de Bentley'in ayrıntılara ve ustalığa gösterilen dikkati paylaşırken aynı zamanda her müşterinin kendi bireysel ihtiyaçlarına da karşılık veriyor.
Birinci sınıf bir uçak seyahati deneyimini karayolunda sunan yeni Bentley Mulsanne Extended Wheelbase özel şoför kullanmayı tercih eden müşteriler için tasarlandı. Arka koltuklarda diz mesafesi 250 mm daha fazla oldu.
Mulsanne Speed ise sürücüye göre tasarlandı. 537 bg güç ve 1.100 Nm tork üreten araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 305 km/s.
Sadece 50 adet üretilecek First Edition modelinde, Mulliner sterlin gümüşü makyaj ve bakım seti yer alıyor. Merkezi Londra'da bulunan Asprey tarafından hazırlanan lüks ağırlıklı sette bir makyaj aynası, saç fırçası ve tarağı bulunuyor. Setin tamamı Mulliner tarafından tasarlanan arka koltuk arasındaki küçük masa içine mükemmel uyumla yerleştirilmiş.
First Edition motifleri kabinin her yerinde görülebiliyor.
Örneğin arka koltuklardaki masaların üzerindeki dairesel yerleşim, özel basamak sacları ve koltuklardaki Union Jack'ten esinlenen First Edition işlemeleri bu motifler arasında yer alıyor.
Bentley'in yeni amiral gemisinin gerçek bir kutlaması olan her bir Mulsanne First Edition özel oyma bir Bentley Uçan B kaput süsüne sahip ve bir şampanya soğutucuyla birlikte sipariş edilebiliyor.
First Edition'da bulunan dalga desenli Fulbeck ahşap kaplamanın malzemesi 350 yıllık bir İngiliz ceviz ağacından alındı. Son derece nadir olan ve çok talep gören bu ahşap türü, müzayedeyle ve açıklanmayan rekor bir fiyattan satıldı. Bentley de az sayıda otomobilin ahşap kaplamalarına yetecek kadar ahşap satın almayı başardı.
İç mekan, uçak tarzı yatan koltuklar ve açılan ayak dayama yerleri ve arka bölmeye ait bir tavan penceresiyle daha da güçleniyor. Yolcuların arka tarafta uyuma olanağı arkadaki bölme perdeleriyle garanti altına alınıyor. First Edition'da perdeler fildişi rengiyle iç kısmın genel renklerine uyum sağlıyor.
Arka koltuk yolcuları yeni kullanılmaya başlayan Bentley Entertainment Tablet'ten yararlanacaklar. 10,2 inçlik bu iki Android cihaz (4G, WiFi ve Bluetooth özellikleriyle) ön koltukların arkasına kesintisiz bir şekilde entegre edildi.
Android sistem ve Bentley'e özel arayüzle çalışan tabletler, Skype, Google Play ve Spotify gibi bir milyondan fazla Android uygulamaya erişebiliyor ve otomobilin dışında, ofiste ve evde de kullanılabiliyor. Her bir tabletin 32 GB yerleşik depolama alanı (bir Micro-SDXC kartla 128 GB'a çıkarılabiliyor), USB girişleri ve ön tarafta kameraları bulunuyor. Sesler otomobilin hoparlörlerinden de akıtılabiliyor ve gidilecek yerler tabletlerden Mulsanne'ın navigasyon sistemine gönderilebiliyor. İnternet tarama, otomobilin 4G WiFi sistemi üzerinden yapılıyor ve internet radyosuna veya yerel veya akıtmalı video yayınlarına erişilebiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA