Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomobilde video konferans dönemi başlıyor

Koronavirüs salgını hem iş hem de sosyal hayatı değiştirdi. İş hayatındaki en büyük değişiklik evden çalışma oldu. Kısa zamanda evden çalışmaya uyum sağlandı. Bu dönemde online toplantılar popüler hale geldi. Telefon konuşmaları bile görüntülü yapılmaya başlandı. Online toplantıların yaygınlaştığını, bu durumun koronavirüs sonrasında da devam edeceğini gören otomotivciler kolları sıvadı. İlk harekete geçen Tesla oldu. Şirket, otomobil içinde video konferans imkanı sunacak.
Auto Ajans'ın haberine göre, yüksek çözünürlüklü bilgi ekranı ilk olarak Model 3'te kullanılacak. Böylece Tesla sahipleri otomobillerini ofise dönüştürebilecek. Online toplantılara bilgisayar olmadan kolaylıkla bağlanabilecek. İş görüşmelerini otomobilin dışına çıkmadan video konferansla yapabilecek. Bunun için Model 3'ün dikiz aynasında yer alan kamera kullanılacak. Tesla'nın ardından, diğer otomotiv firmalarının da benzer teknolojileri müşterilerine sunacağına kesin gözüyle bakılıyor.



BİSİKLETE İLGİ ARTTI
Salgın sosyal hayatı da etkiledi. Dünyanın büyük metropollerinde yaşam tarzında önemli değişmelere yol açtı. Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de toplu taşımaya olan ilgi azaldı. Otobüs ve metro gibi ulaşım araçlarını kullananların sayısı yüzde 90 seviyesine düştü. Hayat normale döndüğünde de 2 metre sosyal mesafeyle yolculuk yapılması kuralı nedeniyle, toplu taşıma araçlarında kapasitenin yüzde 15'i kadar yolcu taşınabilecek. Ayrıca tek kişilik mobilite araçlara olan ilgi zirve yaptı. Bisiklet ve elektrikli scooter satışları patladı. Hatta elektrikli scooter'lara yasal statü vermek için çalışmalar başlatıldı. 2021 yılı için planlanan düzenlemenin haziran ayında yürürlüğe girmesi hedefleniyor.
Bu durum İngiliz hükümetini harekete geçirdi. Başkent Londra'da bisiklet ve scooter kullanımını artırmak için düğmeye bastı. Öncelikli olarak kentin ana merkezlerinde araç trafiğini azaltmak için önlemler alınacak. Ardından hükümet yeni bisiklet, scooter ve yürüyüş yolları açacak. Bunun için 2 milyar pound gibi yüksek bir bütçe ayrıldı.



EN BÜYÜK SUV MODELİ 2021'DE AVRUPA'DA

Toyota'nın en büyük ve en geniş hibrit SUV modeli Highlander, ilk kez Avrupa pazarında satışa sunulacak. Highlander, D segmentinde RAV4, C segmentinde C-HR ve önümüzdeki yıl üretimine başlanacak olan B segmentindeki Yaris Cross ile birlikte Toyota'nın Avrupa'daki ürün gamını daha da genişleten yeni bir SUV modeli olacak. Toyota Highlander Hybrid'in 2021'in ilk aylarında Avrupa yollarındaki yerini alması planlanıyor.
Highlander Hybrid, 4,950 mm uzunluğu ve 20 inç alaşım jantlarıyla premium bir şehirli SUV görüntüsü çiziyor. Highlander Hybrid, 7 kişilik kapasiteye sahip bir SUV olarak pratikliği ve geniş iç hacmiyle tüm yolcular için rahat bir ortam sağlıyor. Gerçek bir 7 koltuklu SUV olarak, ikinci sıra koltukların 180 mm öne kaydırılmasıyla, üçüncü sırada oturacak yetişkinler için yeterli alanın sunulması sağlanırken, en arka koltuklardan araca binmeyi ve araçtan inmeyi de kolaylaştırıyor. Ayak sensörü yardımıyla otomatik olarak açılabilen elektrikli bagaj kapağının ardında yer alan 658 litrelik bagaj hacmi, ikinci sıra koltuklar katlandığında 1,909 litreye çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA