Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Çocuklar için özel otomobil üretti

Aston Martin, çocuklar için ikonik modeli DB5’le aynı tasarıma sahip bir otomobil geliştirdi. Sadece 1059 adet üretilecek DB5 Junior ve DB5 Vantage Junior’ın satış fiyatı 46 bin dolardan başlıyor

Lüks spor otomobil markası Aston Martin çocuklara özel bir model tasarladı. Markanın efsane modeli DB5 ile aynı tasarıma sahip üstü açık DB5 Junior ve DB5 Vantage Junior, elektrikli bir otomobil. Aston Martin DB5 Junior'ın 60'ların orijinal modelde görülen tasarım detayları sayesinde özgünlüğünü kaybetmemesi dikkat çekici.
2021 yılında üretimine başlanacak DB5 Junior, çocuklara özel birçok araçtan çok daha büyük. Bu yüzden aileler çocukları için satın aldıkları DB5 Junior'ı kullanabilecek.
DB5 Junior'ın satış fiyatı 46 bin dolar, DB5 Vantage Junior'ın satış fiyatı ise 59 bin dolar. Sınırlı sayıda üretilecek bu otomobile sadece 1059 çocuk sahip olabilecek. The Little Car Company iş birliğiyle 15 ayda geliştirilen araçta 6.7 bg güç üreten bir elektrik motor bulunuyor. DB5 Junior, maksimum 50 km hız yapabiliyor.



TÜRKİYE'YE GELECEK

The Little Car Company'nin CEO'su Ben Hedley, Aston Martin DB5 Junior iş birliği için "Büyük onur duyuyoruz" dedi: "Bu projede Aston Martin ile ortak olmak, bir nesilden diğerine aktarılacak bir tarih parçası yaratma fırsatını elde etmek bir onur. Biz ve Aston Martin ekibinin geliştirdiklerinden son derece gurur duyuyoruz. Bu ikonik arabayı yeni nesil ve Aston Martin hayranları için yeni bir şekilde erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz."
Türkiye'ye Aston Martin Türkiye Distribütörü D&D Motorlu Araçlar, 2021'de üretilmeye başlayacak DB5 Junior'ı istek üzerine Türkiye'ye getirebiliyor.

EN ÜNLÜ JAMES BOND MODELİ

Aston Martin tarafından 1963- 1965 yılları arasında üretilen DB5, markanın ikonik modelidir. Aston Martin DB5'den toplam 1059 adet üretti. Bu nedenle çocuklar için tasarlanan DB5 Junior'dan da toplam 1059 adet üretilecek. DB5, Sean Connery'in 007 James Bond'un canlandırdığı 1964 yılı yapımı Goldfinger'de yer aldıktan sonra büyük ilgi gördü. En ünlü James Bond otomobili oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA