Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

Hem lezzetli hem de sağlıklı

Seçeceğimiz doğru ara öğünlerle hem sağlığımızı koruyup hem de yağ yakabiliriz. İşte evde hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem de sağlıklı atıştırmalıklar

Uygun miktar ve sağlıklı içeriğe sahip ara öğünün yağ yakımını destekleyerek kilo kaybına yardımcı olduğunu biliyor musunuz? Düzenli ve doğru içerikte bir ara öğün; ana öğünler arasında bulunan uzun açlık süreçlerini kısaltarak ani acıkmaları önler, kan şekerini dengeler, yağlanmayı önler, metabolizmayı destekler, sindirim sistemini rahatlatır, gün içinde sinirli ve yorgunluk hissinin önüne geçer. Bugün güvenle ve sağlıkla tüketebileceğiniz, düşük kalorili, lezzet dolu altı özel tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu özel ara öğün tariflerimin en önemli özelliği içerdiği besinlerin vücutta yağ yakımını hızlandırması; şeker, un, tereyağı, katı yağ ve katkı maddesi içermeden iştahı baskılayıp tatlı ihtiyacını karşılamasıdır. 1 porsiyonu 150 kaloriden düşük olan tariflerim aynı zamanda zayıflamanızı da destekleyecek diyebilirim.

1. Yer fıstığı ezmeli yulaf lapası

MALZEMELER (1 KİŞİLİK):

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım muz
1 avuç kuru üzüm
1 yemek kaşığı yulaf
Yer fıstığı ezmesi



YAPILIŞI: Süt, vanilya, tarçın, muz ve kuru üzümü minik tencereye koyup ateşi açın. Isınmaya başlayınca yulafı ekleyin, pişirin. Kaseye aldıktan sonra üzerine yer fıstığı ezmesini koyun.

2. Fırında nar püreli taze ananas

MALZEMELER (2 KİŞİLİK):


2 dilim taze ananas
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı vanilya
2 tatlı kaşığı nar tanesi
1 tatlı kaşığı bal

YAPILIŞI: Taze ananası dilimleyin, tarçın ve vanilya ile iyice harmanlayın. Yağlı kağıt sarılmış tepside 180 derecede yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kapta soyduğunuz nar tanelerini vanilya ve bal koyarak mutfak robotundan çekirdekleri tamamen pürüzsüz hale getirinceye kadar çekin. Kaseye nar püresini dökün, sıcak ananas dilimini de içine atın ve soğumasını bekleyin.

3. Dört malzemeli kurabiye

MALZEMELER (20 ADET):

7 yerli muz
8 hurma
6 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
5 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri blender'dan geçirin. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla kurabiye şekli vererek paylaştırın. Fırını 200 derecede 5 dakika ısıtın sonra fırın ısısını 170 dereceye düşürün ve kurabiyeleri fırına atın. 20-25 dakika pişirin.

4. Ayva detoksu

MALZEMELER (1 KİŞİLİK)

1 su bardağı nar tanesi
1 parça taze zencefil
Bol kereviz sapı
1 adet taze ayva
Yarım limon/ 1 adet lime

YAPILIŞI: Nar taneleri, taze zencefil, kereviz sapı ve taze ayvayı mutfak robotundan geçirin.
Su bardağına 1 adet lime sıktıktan sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı üzerine ekleyin.

5. Antep fıstıklı Cupcake
MALZEMELER (3 ADET):

1 muz
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı vanilya
½ çay kaşığı kabartma tozu

,

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri mutfak robotundan krema haline gelinceye kadar geçirin. Karışımı küçük kek kalıplarına dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin

6. Elmalı yulaflı kek

MALZEMELER: (1 DİLİM)

3 Arap kızı elma
2 adet Amasya elması
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
10 yemek kaşığı yulaf
2 büyük çay bardağı tam yağlı süt



YAPILIŞI: Arap kızı ve Amasya elmalarını rendeleyin. Rendelenmiş elmaları tarçın, vanilya, yulaf ve süt ile iyice karıştırın. Fırın kabına koyup 180 derece ısıtılmış fırında kesilecek kıvama gelinceye kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA