Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yaz anıları dijital sandıkta

Parmaktaki yüzükle kişi bilgisi paylaşılıyor, dijital sandıklara binlerce fotoğraf ve videolar ekleniyor. Dijital oyuncaklar ve uygulamalar hayat kurtarıyor

Yaz sıcağında can simidi gibi kullanılan uygulamalar ve ürünler var. Bazı uygulamalar da yazın vazgeçilmezi. Uygulamalarda Whatsup veya SnapChat gibi en popüler olanları değil, işe yarayanları seçmeye çalışıyoruz. Sinema bileti alıp, fazla fotoğrafları saklayacağımız bulut uygulamalarına telefonda yer açacağız. Ama ölüm bizi ayırana kadar değil, kişi bilgisini paylaşmak için NFC teknolojisi kullanan yüzükler takacağız. Yazın hayatınızı kurtaran teknolojiler yaz sıcağında serinlik sağlayacak. Akıllı telefon ve dijital fotoğraf makinelerinin çözünürlüğü arttıkça fotoğraf ve videoların kapladığı alan artıyor. Telefon, tablet ve bilgisayarların depolama kapasitesi artsa da tüketime karşılık veremiyor. Bu yüzden veri aktarım hızı yüksek dijital sandık dediğimiz harici sabit diskler kullanılıyor. Apple iOS işletim sistemine sahip cihazların sayısı artınca dijital sandıklara olan ihtiyaç artıyor. Ancak Apple MacBook ve iMac kullanıcıları veri aktarımı için daha hızlı girişler kullanıyor. Özellikle Mac kullananlar için fotoğraf ve videoların bilgisayara aktarım hızını artıran girişler var. Adına Thunderbolt ve USB-C girişleri dediğimiz bağlantılara sahip harici sabit diskler veri aktarım işinde daha hızlı ve etkili çözüm sunuyor. Western Digital bu işlerde uzman sayılacak ürünleri bulunuyor. Sadece depolama ürünleri değil, kendi bulutunuzu yaratmanıza olanağı da sunuyor.

YEDEĞİ OLMADAN ASLA!
Bilgisayarlar, tabletler ve artık akıllı telefonlar çoğu zaman farklı tehditler altında iş yapıyor. Kaybolma, çalınma ve hasar görme olasılığı yüksek bu ürünler için kendinize farklı koruma yöntemleri bulabilirsiniz. Bu sabit diskler, bulut çözümleri de olabilir. Sabit diskinizi yanınızda taşımanıza da gerek yok kendi bulutunuzu da oluşturabilirsiniz. Depolama konusunda uzman WD'nin yedekleme çözümlerinden taşınabilir My Passport serisi kolay kurulumu sayesinde yedekleme işlemini kullanıcıyı zorlamadan gerçekleştiriyor. İçerisindeki yedekleme yazılımı sayesinde ise yedeklemenin sıklığını, gününü ve saatini belirlemek mümkün. Parola koruma özelliği ile içerikler yetkisiz erişimlere karşı da güvenle saklanıyor. Ergonomik tasarımıyla kolayca cebe ve küçük çantalara sığıyor. Ev/ofis tipi olarak tanımlanabilecek My Cloud ve My Book serileri ise bulut hizmetlerine alternatif olarak kendi kişisel bulutunuzu oluşturabileceğiniz ve tüm içeriklerinizin evinizin çatısı altında güvende olduğu bir depolama çözümü.

ÂŞIKLARIN YÜZÜĞÜ
Uluslararası bağımsız araştırma firmalarının raporlarına göre giyilebilir teknoloji ürünleri trilyon dolarlık bir pazara sahip. Bu araştırma şirketlerinden biri olan Juniper Research şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre 2019 yılında 50 milyon doların üzerinde bir beklenti göze çarpıyor. Bu büyüklükten akıllı yüzükler de payını alacak. Yakından temassız NFC teknolojisi kullanan, değerli madenlerden üretilmiş olan şık tasarımlı Akıllı Yüzük ürünleri teknolojik çiftlerin hayatını kolaylaştırıyor. Teknoloji çağının dijital aşıkları, Quadro SR-98 Akıllı Yüzük dokunuşuyla birbirlerinin Android ve Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlarına resim ve karakter içerikli özel mesajlarını, tarayıcılarındaki linkleri gönderebiliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA