Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Doğrularla oyna, kazan

Dünkü Litvanya galibiyeti, bir basketbol ekolü karşısında ortaya konan basketbol saha içi ve saha dışı tüm etkenler ile takım olmanın bir karşılığıydı. En büyük pay bütün oyuncularımıza. Oyuna büyük bir inanç ve arzu ile başladılar. Yaptıkları sert ve baskılı savunma yanında, hücumda da telaş etmeden topu elimizde tutarak hücum yaratıcılarımız Hidayet ve Ersan'ı her pozisyonda birebir bırakma becerisini göstererek oyuna girdik.
Galibiyete inancımızı sahada canlı tutmak için skorda da dengede kalabilmeliydik. İlk 25 dakikada yakaladığımız 6/10 üçlük isabetinin yanı sıra Kerem ile Ender'in hatasız oyun kurguları ve ribauntta her top için ölümüne mücadelemiz bizi hep ayakta tuttu. Oyunun şekilleneceği 3. çeyrekte sahneye çıkan Sinan hem skora hem de savunmaya büyük güç kazandırdı.
4. çeyreğe kadar oyunu sürekli 5-6 sayı önde taşımamız, Litvanyalıları düzenden çıkardı. Öyle bir karıştırdık ki oyunlarını, sadece oyun kurucu bölgesinden iyi-kötü seçim diye bakmaksızın üçlükleri yolladılar potaya. Biz ise çok küçük dakikalar ile Bekir'in Semih'in enerjisini sahada kullanıp baskıdan hiç ödün vermedik. İstediği atışları bulamayan Litvanya oyundan kopmasa bile maça ortak olabilecek görüntüyü vermedi.

MEDYANIN DA ASİSTİ VAR
Dünkü büyük mücadelemizin yanında 40 dakika boyunca doğrulardan ayrılmamak en büyük artımızdı. Bu kadronun başarısı için Hido'yu 3 numarada, Ersan'ı 4 numarada yani en yararlı oldukları bölgelerde kullanmanın en doğru yol olduğunu düzgün anlatımlar ve pozitif uyarılarla vurgulayan medya aslında maça günler öncesinden en büyük asisti yaptı.
Efes Cup'taki Almanya maçımız Milli Takımımız'ın bu kadrosunun 4 ve 5 numaraları uzunlarla geçmenin sahada büyük bir hücum sıkıntısı yarattığını göstermişti.
Oyunda uzunların değeri ve katkıları mutlaka tartışılmaz. Ancak bugünün basketbolunda oyunun hücum akışını, ritmini ve hızlı tempoyu bulabilip yarı veya tam sahadan gerçek baskı yapabilmek için de çok hareketli forvetlere de ihtiyaç var.
Dün bu pozisyonlarda Hido ve Ersan'ı uzun sürelerle doğru kullanmak çok değerli bir galibiyetin anahtarı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA