Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Paylaşarak devam!

Eurobasket-2009'a üçte üç ile çok güzel bir başlangıç yapıp dinlenmeye çekildik. C Grubu'nun ilk üçü Slovenya, Sırbistan ve İspanya ile bizim grubun ilk üçü yeni bir grupta F Grubu'nda buluştu. Bir üst tura birbirimizle yaptığımız maçları taşıdığımız için Slovenya, Sırbistan ve İspanya'nın birer yenilgiyle gelmeleri bize ayrı bir avantaj katıyor.
Buraya kadar güzel geldik. Ama hepimiz biliyoruz ki, bir malın değeri doğru bedeliyle anılır. Milli Takımımız'da Bekir Eurocup oyuncusu. Hidayet, NBA finalinden geldi, katıldı bize. Diğer 10'u ise ya Fenerbahçe Ülkerli, ya Efes Pilsenli ya da Barcelonalı (Ersan). 12'nin 10'u Euroleague'in, hatta Euroleague final-four'u oynayan veya kovalayan takımların oyuncusu. Var mı futbolda veya başka bir takımın sporunda böylesine imrenilecek bir zenginlik?
Bu kadro görevini buraya kadar başarıyla uyguladı. Bir üst gruba da yenilgisiz, tam deyimiyle "Bundan iyisi Şam'da kayısı" diyerek çıktık. Polonya'nın, Slovenya, İspanya ve Sırbistan'a karşı toplam iki galibiyet, Litvanya'nın ise üç galibiyet çıkarması sürprizden de öte olur. O zaman biz buradan çeyrek finali garanti etmiş olmanın bilinciyle 17-18 Eylül'e adapte olalım ufaktan ufaktan. Grupların ilk dördü çapraz olarak, yani birinciler dördüncülerle, ikinciler üçüncülerle bu tarihlerde oynayacaklar. O gecenin de galibi olabildin mi, artık ilk dörtteki yerin kesin. Al derin bir uykunu, gör güzelce rüyanı, kur hayallerini, ister madalya, ister kupa için...

HİDO VE ERSAN PRO-MODEL
Kaybedersen mi? Ben onu ne yazmak, ne de düşünmek istiyorum. Yalnızca iyiyi düşünüp davet etmek için... Hayallerin devamına odaklanalım. Kerem ve Ender, en olgun basketbollarını oynuyorlar. Ender, çember ile adeta kontratlı gibi. Engin, hem onları 1 numarada hem de baskıcı Bekir ile Sinan'ı 2 numarada destekliyor. Sakın bakmayın Sinan'ın biyografisine, inanmazsınız ilk Avrupa Şampiyonası olduğuna. Ömer Onan iyileşti ve güler yüzüyle döndü yanlarına. Hidayet ve Ersan'ın oyunları, rahatlıkları ve davranışları tam bir pro-model, her yaştan Türk basketbolcusu için. Oğuz, Ömer Aşık pota altında her gün daha iyisini yaparak en sonunda Semih'i de aldılar vagonun içine. Barış Hersek de, sıkıştırdı üçlüğü ve rahat bir nefes aldı. Artık gerisi için birkaç nokta kaldı:
1- Şu andaki tablomuz her türlü yenilgiyi rahatça kaldıracağından zihnen çok rahat, güvenli ve de fiziksel olarak daha da arzulu ve iştahlı olmalıyız. 2- Tüm sporcular bazen işler iyi giderken "Araya ben de bir-iki şey sıkıştırayım" denemesine girerler. O çok güzel takım paylaşımımızdan ve bence ilk üç günün anahtarı olan olgun profesyonel davranışımızdan hiç ödün vermememiz lazım.

İNANÇTAN ÖDÜN YOK
3-
Yarattığımız büyük savunma gayreti ve başarısıyla yanımıza almayı hak ettiğimiz şans perisine gelecek zorlu maçlarda daha da ihtiyacımız olabilir. Arzudan ve inançtan hiç ödün vermemeliyiz.
4- Bu da sizin önemli noktanız: Doğru basketbol, güzel ve doğru mekanda izlenir. Sizleri bekleyen üç tane, zevkli, üst grup maçı ve müthiş heyecanlı olacak olan çeyrek final için bulun kendinize en rahat koltuğu... Ya oturun evinizde rahat rahat, ya da kurun en kafadar arkadaş grubunuzu... İzleyin bu güzelliği, mutluluğu, doyasıya...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA