Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Çıkışı alkışla, ama hayal kurma

Zalgiris'ten kalkan Türk Hava Yolları uçağı İstanbul için uçuşa başladı bu hafta... Zalgiris'teki sezon açılış maçında CSKA bu yılın inanılmaz kadrosuna son dakikada Kirilenko'yu da ekleyerek artan pas becerileri, atletik özellikleri ve çok çabuk takım olabilme artısıyla şova çevirdi oyunu Kaunas karşısında... "Sezonun en büyüklerinden biri benim" derken Zalgiris'e de daha ilk maçtan ağır bir bedel ödetti. Kaunaslılar en fanatik Akdenizli'den de fanatik davranarak Yunan Milli Takımı'nın da coachu Zuros'un Atina dönüş biletini eline verdiler. Zuros, "Hop noluyor" diyemeden sezonun en çabuk kurbanı oldu. Kabahati mi? Galiba çok büyüktü!!! Çok çok büyük doğruluk payı olan rivayete göre kulüp sahibinin maçtan önce eline tutuşturduğu oyuncuların alacakları süreyle ilgili pusulaya pek rağbet etmemişti. Böylesine kurumsallıkdışı bir davranıştan sonra bana bir daha "Nedir bu Kaunas'ın, Rytas'ın çöküşleri Avrupa platformunda?" diye sormayın sakın. Alın işte en güzel gerekçe!
Bizimkilerden Galatasaray, yenilmezlik serisine bir mavi boncuk daha ekledi Polonya'da... Mahmudi iki yılda Galatasaray Medical Park'ı inanılmaz yerlere taşıdı. Gelinen bu noktada ve Euroleague oynama hakkında onlara bir de gizli rakip oluştu. Biz Türk'üz, Akdenizli'yiz, heyecanlıyız, biraz da hayalperestiz. İçeride final, üstüne Euroleague vizesi, ardından Cumhurbaşkanlığı ve açılışta Prokom zaferiyle "Bak bu Euroleague'de fazla bir şey yokmuş" havası sarı-kırmızıyı ileride fazlasıyla üzebilir; aman dikkat!
Galatasaray müthiş bir çıkış içinde. Bu, yadsınamaz bir doğru. Yat kalk; sabaha kadar alkışla! Ama Euroleague'in de inanılmaz bir kalitesi ve gerçeği olduğunu asla unutma! Başarılarını üst düzeye taşımak için öncelikle Haluk Yıldırım'ın 2012 versiyonunu bulmaları gerek. 3 numaradan penetre eden, asistleri dağıtan, savunmada nerede, nasıl duracağını bilen gizli bir point guard. Bul bulabilirsen!
Zaza ismi, Galatasaray'a moral kattı. Pasaportuyla havalimanından geçiş yapıp fiilen de döndü buraya... Şimdi artık Zaza'nın beklenilen savaşçı kimliğine bürünerek bir ay kadar bir sürede cismiyle de dönmesi gerek, Galatasaray'ı yukarılara tırmandırabilmek için...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA