Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

CSKA ve Barcelona

Bu hafta İstanbul'da basketbolu paylaşacağız. Avrupa basketbolunun en iyilerini izleyeceğiz. Ben daha da ileriye gidip, dünyanın en iyi saha içi, saha dışı organizasyonlarından dördünü diyeceğim. Önce yarı finaller:
CSKA-Panathinakos: CSKA favori, ama Yeşiller'in de büyük şansı var. CSKA sezonu çok iyi oynayarak bitirdi. Çok iyi, doğru oynamak güzeldir. Ama, karşında coach Obradoviç, Diemantidis ve Batiste ortaklığı ile Pana'nın inanılmaz yüksek seviyedeki basketbol zekası olunca, dün gece hiç de kolay geçmemiştir Coach Kazlauskas için...
CSKA'da Teodosiç'in üretimi, fiziksel savaş altında durağanlaşıyor. Bunu Obradoviç de biliyor. Onu Diamantidis, Calathes hatta Kaymakoglu ile yıldırmaya çalışacaklar. Kaymakoglu'nun dakikaları, verimi, kısacası varlığı Panathinaikos'un oyun felsefesinin de özeti.
Obradoviç'e olan tüm güvenim ve saygıma rağmen, kadrosunun gücü, derinliği ve kalitesi ile yüzde 60 CSKA diyorum. Rakibe asla istediğini yaptırmamak, 40 dakika avantajlarını en üst düzeye çıkarıp hiç bitmeyen bir enerji ile savaşmak bile böylesine mükemmel bir kadroyu bozmaya yeter mi? Komple bir oyuncu olan Kryapa, komple oyuncuların belki de 1 numarası Kirilenko, durmak yılmak bilmeyen Shved ve pota altının artık profesörü olan Krstiç ile ortağı Lavrinoviç...
Barcelona-Olympiakos: Ivkoviç, üzerindeki beklenti ve baskının düşük olduğu bu kadroyu şanslarının yardımı ile İstanbul'a taşıdı. Efes, son dakikalarına önde girdiği Olympiakos maçını kaybetmese bugün Mahmudi'nin, Galatasaray'ın burada neler yapabileceğini tartışıyorduk?
Barcelona, Navarro'nun takım içi yönetimine, yaratıcılığına en üst seviyede prim vererek, bir anlamda ağırlıklı olarak onun takımı oldu.
Onun inişli, çıkışlı çizgisi ve sakatlıklarına rağmen kadronun gücü ile günlerini kurtardılar. Hücumda Huertas, defansta pozitif karakter Sada ve pota altı güçleri Ndong ve Vazquez, özellikle içeriyi dışarıyı oynayan Wallace ve Lorbek ile Istanbul'a ulaştılar.
Karşılarında Sloukas, Gecevicius, Papanikolau, Keslj gibi her an, her gece skora katkı sağlayabilecek oyuncular ve pota altında hiç yılmayan, Antiç, Papadopulos ve büyük yürekli küçük center Hines ile Xavi'nin kafasını karıştıracak, onları düzenden çıkaracak binlerce varyasyonu deneyecekler. Spanuolis, kırmızıları kesinlikle maça ortak edecek. Çok yakınlar; yine de yüzde 51 Barcelona...
Yalnız iki gün... Yarı finallerin çoğu zaman finalden daha kaliteli, unutulmaz olduğunu düşünerek imkanınız varsa ne Cuma'yı, ne Pazar'ı pas geçin. Salonda veya ekran başında...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA