Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe ortayı bulamadı

Aykut Kocaman'ın iki hafta üst üste yaptığı açıklamalar şöyle: Eskişehir maçı sonrası "Kontrollü oyunu beceremiyoruz", Gaziantep maçı sonrası "Baskıya çözüm üretemiyoruz"... Teşhisi doğru koyan Kocaman, tedavide nasıl bir yol izlemeli?
Aykut Kocaman, sezon başındaki Avrupa maçlarında da hep aynı şeyi işaret etmişti: Merkez... Ki, merkez kelimesini en çok kullanın futbol adamı Aykut Kocaman'dır. Young Boys maçında, takım hakkındaki zaafları yorumlarken merkezden bahsediyordu. Son Gaziantep maçında da merkezde topa sahip olma oranında düşük olduğunu ve bunun problem olduğunu söylüyordu.
Teşhis doğru. Tedavide eksiklik var mı? Gaziantep maçı için yok. Çünkü, bunu yapabilecek Selçuk ve Emre gibi oyuncularda olmadığı için son 10 yıldır belki Türkiye'de en çok topa sahip olan takımın özelliği, bu maç da dahil geriye gitti bu yıl.
Tabii oyuncu kadrosunun değişmesi, bundan en önemli etken. Son 10 yıldaki kontrollü oyunun, hızda problemi vardı. Rakip kaleye gidiş problem oluyordu. Bu yıl, hızlı oyuncularla bunu halletmeye çalışıyor. Bu da topa sahip olma oranını düşürüyor. Hatta Gaziatep maçının son bölümünde pas yapamayınca takım, savunma arkalarına çabuk koşabilecek Semih-Dia değişikliğini yaptı. Bunun sebebi, pas yapamamaktır.
O geçtiğimiz 10 yıldaki derbi ve Avrupa maçlarındaki başarının birinci sebebi bu tür maçlarda topa sahip olmak çok önemli. Ama hatırlayın kaçan şampiyonluklarda bu pas yüksekliği ve kontrollü oyun, zayıf takımlara karşı dezavantaj olmuştu ve o maçlarda kaybetmişti şampiyonluğu Fenerbahçe. Evet; bu yılki problem de kontrollü oyundan hızlı oyuna geçiş sürecinde aceleci davranılması. Bunda tabii oyuncuların yetenekleri ve performansları da önemli. İkisinin ortası bulunamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA