Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Cumhuriyet'in mühürü

Kafkas Üniversitesi, 80 yıllık Cumhuriyet'in "Kars'a vurduğu mühür." On bin dönüm arazi üzerine kurulmuş, on bin öğrencisi olan bir "Cumhuriyet anıtı." Ama öğretim elemanı sayısı az... 430. Bunu "mutlaka artırmalıyız." Ey Ankara. "Batı'da" lojmana ihtiyaç olmayabilir. Ama Kars'ta şart. Kafkas Üniversitesi'nin "70 lojmanı" var. "Lojmansız üniversiteye" hoca göndermek ise hayli zor. Üniversite "hayvancılıkta" uzmanlaşıyor. "Uluslararası bilimsel yayın" konusunda "ilk altı üniversite arasında." Ayrıca "Kafkasya ve Orta Asya'daki on üniversite ile de işbirliği halinde."

***

"Kars Vakfı" ile "Üniversite Vakfı" el ele vermiş. "Kampus içinde" bir ilköğretim okulu kurmuşlar. "Özel okul." İngilizce öğretmeni "İngiliz." Yıllık ücret "2.5 milyar... O da on taksitte alınıyor." Hocaların çocuklarına "yüzde 20 indirim" var. Sınıflar "onar, on beşer" kişilik. "5-A"ya girdik. Zeynep Çelik öğretmen 11 kişilik sınıfa "Kurtuluş Savaşı'nı" anlatıyordu.

***

Rektör, Prof. Dr. Necati Kaya. "Meslek eğitimine" önem veriyor. Meslek Yüksek Okullarına "arıcılık bölümü" açıyor. - Öğrencim, arıcılığı öğrensin. Dünyanın en önemli dört arı ırkından biri (Kafkas ırkı) burada yetişiyor. Arıcılık, çok karlı bir iş. Öğrencilerim mezun olup, arıcılık yapsınlar. Devlet kapısında iş aramasınlar. "Gittik, gördük" öğrenciler "arı yetiştiriyor, bal üretiyor ve satıyorlar."

***

Eğer üniversiteyi gezmeseydik ve bu rektörü tanımasaydık "Kars gezimiz noksan kalmış olurdu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA