Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Özelleştirmeye evet ama...

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy'a "ziyaretinize geleceğiz" dedik. "Yönetim Kurulu olarak bekleyeceğiz" diye konuştu. Gittiğimizde gerçekten "hepsi de" oradaydı. "Kars iyi durumda değildi" dediler. - Ama yavaş, yavaş toparlanıyor... Bir hareket başladı. Ali Güvensoy: - Eskiden 14-15 milyara ev alınırdı... Şimdi 50, 60, 70 milyar.

***

Ali bey 1998'de bir "işyeri" satmış. "46 milyara." Aynı yerin şimdiki fiyatı ise "400 milyar."

***

"Şikayetleriniz... İstekleriniz" dedik. "İki temel istek" var:
1. Özelleştirmeye karşı değiliz... Fakat, Kars'ta özelleştirilen her tesis, alıcısı tarafından kapatılıyor... Ne olur, kapatılmasın.
2. Doğukapı açılsın... Sınır ticareti başlasın...

***

"Sınırın açılması... Sınır ticaretinin başlaması" konusunda bizim de bir çift sözümüz var. "Devlet politikası" diye, Ermenistan kapısını kapalı tutuyoruz. Ama Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın pazarında satılan malların yüzde 80'i "Made in Turkey." - Nasıl oluyor bu başkan? Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: - Gittik, gördük. Hepsi Türk malı. İran ile Gürcistan bizden alıyor, üzerine kar koyup, Ermenistan'a satıyor. Bunları doğrudan biz satsak olmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA