Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

'Yuvada dehşet' araştırılıyor

SABAH Gazetesi'nin 23 Mart 2004 tarihli nüshasında "Yuvada dehşet" başlığı altında verilen haberde yer alan iddialarla ilgili olarak olay gazetenizde yayınlanmadan önce 21 Mart 2004 Pazar günü Valiliğimizce alınan duyumlar üzerine Sosyal Hizmetler'den sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, adı geçen yuvaya giderek iddialarla ilgili inceleme ve ön araştırmaya başlamıştır.
Yapılan bu ön inceleme ve araştırma sonucunda, fiil-i livataya maruz kaldığı iddia edilen çocukların Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla Adli Tıp Kurumu'na sevki sağlanmış, alınan raporda fiil-i livatanın gerçekleşmediği, darp ve cebir izine rastlandığı belirtilmiştir. Konu derhal Maltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiştir.
Ayrıca Yuva Müdürü ve ilgili görevliler hakkında, ihmal ve sorumluklarının soruşturulması amacıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden müfettiş istenmiştir.
İlimizde halihazır on dört yurt ve yuvamızda, dört yüz elli personel aracılığıyla toplam 2.500 çocuğa yatılı hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetlerin yerine getirilişi sırasında, münferit olarak meydana gelebilecek olaylar, Valiliğimizce titizlikle takip edilmekte olup bu tür münferit olaylardan dolayı Sosyal Hizmetler Kurumları'na kamuoyunun güven ve ilgisinin azalmaması büyük önem taşımaktadır.
Muammer GÜLER (İstanbul Valisi)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA