Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Müzede ayakkabı sorunu...

Konya'da bulunan Mevlana Müzesi'ni her yıl ortalama bir buçuk milyon (Konya nüfusunun yaklaşık iki katı) her yaş ve her milletten kişi ziyaret etmektedir. Bu inanç turizminin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na önemli katkısı bulunmaktadır. Çeşitli ülkelerden otobüsler dolusu yabancı turistin ziyarete geldiği gözlenmektedir. Bu ziyaretler sırasında müzeyi gezmek için girişte ayakkabıların çıkarılarak poşetler ile elde taşınması çirkin bir görüntü arz etmektedir. Müze Müdürü Naci Bakırcı'nın verdiği bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık Müdürlüğü'nce müzede bakteri ve koku önleyici ilaçlama yapılmıştır. Ayrıca yeni alınan klimalar vasıtasıyla hem ziyaretçilerin üşümesi, hem de müzedeki değerli eşyaların ısı farkından zarar görmesi önlenmiştir. Müzenin arka bahçesi düzenlendikten sonra modern tuvaletlerin bitirilmesi de gündemdedir. Önümüzdeki sezon, ziyaretçilerin özlemi olan "Sema gösterileri" ise haftanın belli günlerinde yapılacaktır.
Bu güzel gelişmeler çerçevesinde yukarıda sözünü ettiğimiz ayakkabı sorununun çözümü için ya ayakkabılar çıkarılmadan müzeyi gezebilecek şekilde uygun bir zeminin sağlanması veya ayakkabıların üstüne giyilebilecek "galoş" temini için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenek gönderilerek Türkiye'yi dünyaya daha uygar gösterecek bir basit imkanın yaratılmasını diliyoruz.
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ KÜLTÜR ve ÇEVRE KOMİSYONU

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA