Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

İnadına zafer: 3-1

Beşiktaş yönetiminin 'kalsın' diye inat ettiği Tigana'nın takımı, Samsun'da öne geçti, kendi kalesine gol attı. Hakem bir de golünü yedi. Ama Tigana'nın inatla aldırdığı Gökhan Güleç 2 golle işi bitirdi

Samsun'da hakemlerle aynı oteldeydik. Oktay Demiray, Özgüç Türkalp ile sohbet ediyoruz. Hani popüler kültürün bir deyişi var ya, "hepsi okumuş iyi çocuklar" aynen öyle muhabbet ve bir o kadar da özgüveni yerinde, kendini ifade edebilen arkadaşlar... Hata yapmak insana mahsus, kendini savunabilmek de en doğal hak... Mevcut sistemin maçı namusunu teslim ettiği hakemine maçlardan sonra köşe bucak kaçırtmak yerine özgür irade ile konuşma ve savunma hakkını vermesi gerek. Daha az tartışılır hakemlik ve saygınlık için... Örneğin; zorlu Samsun-Beşiktaş maçında tartışılır, kritik 44. dakikadaki pozisyon gibi... İlk yarı bitmek üzereyken Musa, İbrahim Üzülmez'i düşürürken düdük sesi yankılandığında A.Hassan vurdu ve gol oldu. Oktay Demiray'a avantajı niye vermedin diyebiliriz ancak çalan düdüğün ardından filelere giden topa niye gol vermedin diyemeyiz. Maçın ilk yarısı başından itibaren çok gergin bir haldeydi. Beşiktaş 19.35'te Tiganazede Okan ile golü bulunca hemen ardından 21.15'te sakatlanırken kendi kalesine topu yollayan Mustafa Doğan'la golü yedi ve ilk yarı gol girişimleriyle 1-1 sona erdi.

KURTLAR VADİSİYLE ISINDILAR
Futbolcular ikinci yarıya başlamak için beklerken Kurtlar Vadisi'nin ortamı geren müziğinin stadı inletmesi ilginç bir ambiyans oluşturdu. Sergen ve Tümer'in yokluğunda forvetin arkasında asli yerinde muhteşem oynayan A.Hassan'a orta sahada Okan, Koray, forvette de Gökhan Güleç'in aynı güzellikte eşlik etmesi maçı Beşiktaş'ın lehine çevirdi. 73'te ve 85'te Koray'ın ısmarladığı topları Gökhan Güleç şık vuruşlarla gole çevirip skoru 3-1'e taşıdı. Son golde Güleç'in estetik vuruşu kadar 20 metre depar atarak müsaite çıkan ancak pas alamayan Okan'ın durumu da Beşiktaş'ın galibiyeti gibi görülmeye ve alkışlanmaya değerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA