Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Dindarlar, cinsellik ve "helal seks shop"

Geçen hafta birçok gazete ve internet sitesinde manşetten verilen bir haber vardı.

Türkiye'de ilk kez helal cinsellik ürünleri satan bir yer, "Helal seks shop" açıldı" diye duyuruldu.

Dünyada ilk kez 2010 yılında Hollanda'da açılan "helal seks shop" mağazasının medyada bu kadar çok haber olmasının nedeni neydi?

Bilindiği gibi seks shop'lar Türkiye'de zaten var. Daha çok internet üzerinden satış yapan bu mağazaların "flaş flaş…" şeklinde davul zurnayla duyurulması hangi bilinçaltıyla açıklanabilirdi?

***
Nesli devam ettirmek ve cinsel haz, insanoğlunun fıtri bir içgüdüsüdür. Bütün kadim inançlarda cinselliği yaşayabilmenin tek meşru yolu evlilikten geçer. Ve bütün dindar insanlar bilir ve inanır ki evlilik dışı yaşanılan cinsellik yani "zina" haramdır.

Dindar kesim, evlilik kurumunun içindeki cinsellikle ilgili sorularına yıllar önce Ali Rıza Demircan Hoca'nın peynir ekmek gibi satan"İslam'da cinsel hayat" kitabı ile cevaplar aramıştı. Hoca'ya yıllarca neredeyse konuyla ilgili sorulmadık soru kalmadı. Hoca da helal dairesinde cevaplanmadık konu bırakmadı.

Ve uzunca bir süredir de mütedeyyin insanlar için bu mahrem daire ile ilgili pek "merak" da yok. Zaten isteyenin sorarak ve okuyarak tüm cevaplara en açık şekilde ulaşması da zor değil.
***

Daha çok diaspora Müslümanları için Batı'da örnekleri görülüyor "Helal shop"ların. Helaldir-haramdır tartışmasına hiç girmeyeceğim zira benim alanım değil.

Alimler bu konuda ne der onlara danışmak lazım. Benim asıl üzerinde durduğum mesele işte bu "dışarıdakilerin" merakı!

Peki özellikle, dinle, dindarla çok da işi olmayan medyanın "din ve cinsellik" konusundaki merakı nedir?

En çok onlar merak ediyor "din ve cinsellik" konusunu! Halbuki bu tartışmalardan öğrenecekleri ile amel mi edecekler? Allah bilir ama bu her şeyi "aşmış" tiplerin bel altı merakı insana gına getirtiyor.

Bu konularda konuşanların katıldığı programlar reytingde tavan yapıyor bilindiği üzere.
***
Cinsellik gibi konularda ne kadar rahat olduklarını gösteren yazılar kaleme alanlar, dindarların cinselliğini onlardan çok öğrenmek ve tabii ki onlara da doğrusunu "öğretmek" istiyor(!)

Her konuda olduğu gibi bu konuyu da en iyi onlar biliyor çünkü(!)

O üstenci dillerini içeri çekmeden, siyasette halkı nasıl "cahil" görüyorlarsa, "İslam ve cinsellik" konusunda da halkı öyle görüyorlar.

"Sol birikimleri" ile nasıl bilginin tekellerinde olduğuna inanıyorlarsa bu konuda da milleti "kadavra" tahtasına yatırıp, irdelenmedik yeri kalmasın istiyorlar.

***
Mütedeyyin kesimin yemek kültüründen tutun Kurban kesmesine, ayakkabılarını evin dışında çıkarmasından Ramazan'daki orucuna, çamaşır asmasından cinsel hayatına kadar incelemeye tabi tutuyorlar.

"Helal sex shop" a kafayı takmalarında da gördük. Dindardan daha çok bu meseleyi ağızlarında sakız yapanlar dindarlıkla arası pek de iyi olmayanlar.

Tabi ya dindarlar uzaydan düşmüş, çocuklarını da leylekler getiriyor zaten(!) Ha bir de sadece makarnayla beslenip kömürle ısınıyor ve buzdolabı alarak oylarını satıyorlardı…

Oysa bu kadar tepeden bakarak "akıl" vermek yerine bir "merhaba" demeleri yeterli…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA