Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Şivan ve İbo artık sıra sizde

Otuz yıldır Türkiye'nin kanını emen bir sorunun çözümü için düğmeye basıldığında çok heyecanlanmıştım. Epey badireler atlatan, darbeler, işkenceler ve çöken ekonomilerin altında ezilen bu milletin yüzünün güleceğine dair umudum artmıştı. İnsaf sahibi hiç kimsenin inkâr edemeyeceği, ekonomisi büyüyen, demokrasisi gelişen bir Türkiye'deyiz artık.


***
Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte "İbo, Şivan ve Sezen, sıra sizde" başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Aktüel Dergisi'nde yazdığım ilk yazıydı bu.

Yazımda bir öneri getirmiş ve şöyle demiştim: Kitleleri etkileyecek sanatçıların konser ve etkinlikleri ile barış iklimi toplumsallaştırılsın. Mesela bu toprakların "acıyı hisseden" sanatçılarından Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer birlikte "barış" konserleri versin.

Ve bugün haberlerde, Şivan'la İbo'nun Diyarbakır'da konser vereceği, düet yapacağı belirtiliyor.

***
"İçimde bir sevinç var. 30 yıldır bekleyen bir sevinç. Barışın geleceğine, bir daha annelerin ağlamayacağına dair bir sevinç. Çocuklarımız huzur içinde bir Türkiye'de yaşayacak diye bir sevinç. Kürt kardeşlerimizin gönüllerinin alınacağına dair bir sevinç. Kardeş çocuklarının ölmeyeceğine dair bir sevinç" diye yazmıştım.

***
Başbakan çözüm sürecine çok önem veriyor, yılların güvenlikçi devlet bakışını ters yüz ediyor.
Ve sürecin şeffaf bir şekilde milletin önünde ilerlemesi için çalışıyor. Başbakan Erdoğan'ın siyasetteki başarısı da zaten toplumun barış ve huzur talebini iyi okumasından geçiyor.

Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin de kararlılıkla satır arası mesajlarına tanık oluyoruz.

Yıllardır terörü çözmek yerine azdıran politikaları eleştirenler nedense bugün de Barzani'nin, Şivan'ın Başbakan Erdoğan'ın misafiri olarak Diyarbakır'a gelmesini eleştiriyor. Bu eleştirinin "Eski Türkiye'ye" dönüş anlamına geleceğini bile bile hem de.

***
Seversiniz sevmezsiniz ama Başbakan Erdoğan, otuz yıldır ülkenin enerjisini emen, uluslar arası alanda imajını zedeleyen, kaynaklarını tüketen, evlatlarını yok eden bu 'kirli düşmanlığa' neşter vuracak cesareti gösteren liderdir…

Velhasıl, hem Şivan hem İbo hem barışın hem müziğin hem huzurun tadına varılacak olan bu konser kaçar mı sizce?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA