Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

'Tarafsız' seyretmek lazım(!)

Her ramazan geldiğinde İsrail, dünya Müslümanlarının sabrını sınıyor. Oruçlu Filistinlilerin tepesine bomba yağdırıyor.

Her iftar saatinde her imsak vaktinde Gazze'nin sofrasına ölüm düşüyor. Dengelerin, stratejilerin, dış politika kurgularının, Irak'tan, Suriye'deki kaostan fırsat devşirmenin ahlaksızlığını seyrediyoruz.

Tüm dünya seyrediyor. BM seyrediyor, petrol zengini Arap kraliyetleri seyrediyor. Batılı zengin ülkeler seyrediyor.

Bir gecede 400 sorti yapan İsrail jetlerinin çetelesini tutuyor ajanslar. Irak'a da Ramazan ayında yağdırılan bombaların üzerine alaycı ifadeler yazarken işgalciler, yine seyrediyorduk.

Her şey o zaman başladı zaten. Ekranlardan seyretme kültürünü o günlerde edindik. Hep aynı sistem. Önce işgal ardından 'terör.' Yüz binler ölürken 'demokrasi', diyenler, kendi adamlarını başa geçirmeden bu toprakları bize yar etmemeye ant içmiş.

Tarihte İsrail'e "Van münite" çekmiş Türkiye'ye yine "aman tarafsız kal" diyorlar. O olmasa adamlarıyla tarafsızlık öneriyorlar. Yani susalım, sınırları kapatalım, seyredelim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA