Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Depo savaşları

Amerikalılar'ın televizyon konusundaki yaratıcı dehalarına şapka çıkarmamak elde değil. Adamlar, kimsenin aklının ucundan geçmeyen konuları, son derece cazip televizyon şovlarına dönüştürüyorlar.
Son zamanlarda Biography Channel'da ilgiyle takip ettiğim bir program var. Adı Depo Savaşları...
Kaliforniya'da geçerli kanuna göre eğer depo sahipleri, kiraladıkları alanlarla 5 yıl boyunca ilgilenmezlerse, deponun içindeki mallar müzayede ile satılıyor. İşte program da bu müzayede sırasında yaşananları ekrana taşıyor.
Aslında buna müzayede değil de 'kumar' demek daha doğru. Zira alıcılar kepenkleri açılan deponun içinde sadece 5 dakika geçirebiliyor ve kapalı kutular içinde bulunan bazı malların içeriğinden habersiz olarak artırmaya katılıyorlar. İzlediğim son bölümde adamın biri, ayakkabı kutularını görünce 875 dolarla en yüksek meblağı ödeyip malların sahibi oldu. Ama kutuları açınca hayal kırıklığı yaşadı. Zira kutuların içinden ayakkabı yerine fare pisliği çıktı.
Dave Hester adlı girişimci ise tomar halinde gördüğü gazeteler için 750 dolar bastırdı. Sonra 3 bine yakın eski gazeteyi bir uzmana inceletti. Gazeteler bir Elvis Presley hayranının koleksiyonuydu ve içinde Elvis'in öldüğü günün ertesinde yayınlanan Memphis Cronicle gazetesinin özel sayısının da bulunduğu pek çok önemli yayını içeriyordu. Dave'in 750 dolara aldığı gazetelerin piyasa değeri 80-90 bin doları buluyordu...
Bizdeki terk edilmiş depolarda neler var bilinmez ama şu sıralar bizim ülkemizdeki en pahalı depolar, otomobillerin fullenmiş benzin depoları!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA