Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Lale Devri'ne patrona isyanı

FOX'ta yayınlanan Lale Devri dizisi köşemiz okurlarının en fazla şikayet ettiği dizilerin başında geliyor.
İşin garibi, şikayet edenlerin bu diziyi an be an takip edenler arasından çıkması. 'Dilşad' adıyla yazan okurumuz da bu gruba girenlerden.
"Lale Devri adlı dizinin 2 Haziran'da yayınlanacak olan bölümünde, enişte-baldız düğünü var Yüksel Bey, haberiniz var mı?
Enişte-baldızın ahlak dışı ilişkisine anlı şanlı bir düğünle resmiyet kazandırılıyor sonunda senaristlerimiz tarafından.
Allah'ım sen aklımı koru!
Enişte-baldızın bir çocuk sahibi olması çirkinliği yetmedi, şimdi bir de karı-koca oluyorlar. Daha ne çirkinlikler izletecekler acaba izleyicilere 'senaryonun işleyişi için gerekli' bahanesiyle.
Dizide ahlaksızlık almış başını gidiyor, kimin eli kimin cebinde belli değil. Biri ağabeyinin karısıyla birlikte olup çocuk sahibi olur, biri kuzenin kocasıyla aynı çatı altında, kıyıda köşede cilveleşir...
Ha, bu arada kuzeninin kocasıyla cilveleşen Ece karakteri, sonunda kuzeninin kocasıyla mutluluğa yelken açtı.
Ne güzel değil mi?

YEŞİM'İ AKLAYACAKLAR
Entrikaların haddi hesabı zaten yok, yalan yalan üstüne... 73 bölüm oldu, kötülerin oyunları ortaya çıkmadı, üstüne yenileri eklendi. Necip Bey; oğlu, baldızıyla evlensin diye torununu kaçırttı, baldız plana dahil oldu ve plan başarıyla sonuçlandı.
Dediğim gibi anlı şanlı bir düğünle evleniyorlar şimdi... Enişte-baldız destekçileri çok mutlu 'aşk' kazandığı için...
12-17 yaşındaki çocuklarımız bu durumu dizinin fan sitelerinde 'aşkın galibiyeti' olarak görüyor. Onlar da eniştelerine aşık olsalar aynen Yeşim gibi yaparlarmış!
Vay bee, ne güzel örnek oluyor bu dizi...
Onca kötülüğü yapan Yeşim, 'acıların kadını' olarak gösterilmeye çalışılıyor.
Mağdurmuş Yeşim, artık mutlu olmalıymış! Masum insanları eniştesi için bozuk para gibi harcayan baldız acındırılmaya çalışılıyor yani... Şimdi bir de eniştesinden sahip olduğu çocuğu ince hastalığa yakalanacakmış!
Sanırım bu yolla senaristlerimiz 'Yeşim bir sürü kötülük yaptı, çocuğu ile sınanıyor, artık kefaretini ödedi' diye düşünülmesini istiyorlar. Yeşim'i bu yolla aklayacaklar.
Benden bu yaratıcı senaryoya kocaman bir alkış! 40 yıl düşünsem bu kadarını bir arada yazamazdım, tebriklerimi sunuyorum.

NİKAHA KATILAMAYACAĞIZ
Reyting için toplum ahlakını sarsıyorlar; hak, hukuk, adalet denen şey yok. İyiler ezik, kötüler savaşçı olmuş bu dizide.
Erdemli insanlar sürekli aşağılanıyor, ahlaksızlar yüceltiliyor. Bu çarpıklığa tepki koyan bizlerse azarlanıyoruz, 'Siz kimsiniz de bizi eleştiriyorsunuz?' diye.
Bu dejenere olmuş diziyi durdurmak için çok uğraştık ama bir sonuç alamadık. Nereye başvurduysak bir sonuç çıkmadı
Avşar Yapım ve FOX kanalı bizleri 2 Haziran'da enişte-baldız çiftinin mutluluğuna tanık olmak için ekran başına bekliyor. Biz katılamayacağımızı bildirdik kendilerine.
TV dizilerinde dejenere yaşanan hayatları anlatan hikayelere bundan sonra prim verilmemesini dileyerek, size de bizim sesimize kulak verip köşenizde yazılarınızla destek olduğunuz için teşekkür ederiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA