Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Harem'in gülleri

HAREM dizisindeki karakter isimleri en az diyaloglar ve espriler kadar komik. Sizi bilmem ama ben bu isimleri her duyduğumda kendimi gülmekten alamıyorum.
Mesela cariyeler arasında en hafifmeşrep olanı ve muhafız alayının tüm askerleriyle 'karşılıksız' yakın ilişkiler içinde olmasıyla tanınan cariyenin ismi Sebile...
Her türlü entrikanın içinde olan, bir o tarafa, bir bu tarafa sürekli saf değiştiren oynak ve 'esnek' karakterli cariyenin adı Fleksigül...
Cariyeler arasında Sultan Küçükesad'ın 'kışlık battaniye' olarak kullandığı obez cariyeye ise Toplunur adı verilmiş...
Görkemli, etkileyici hatunlara 'Abide gibi kadın' derler ya, Gani Müjde de buradan hareketle sarayın en alımlı kızına Abide Sultan demiş.
Gözde cariyenin oda hizmetçisinin adı ne dersiniz? Asiste...
Ya entrikadan başka bir şey düşünmeyen, işi gücü fitne fesat olan cariyenin ismine ne buyrulur? Çeşmifesat...
İlahi Gani kardeş, Allah da seni güldürsün e mi?..
Bu arada dizinin kostüm, dekor, ışık, kamera gibi teknik prodüksiyonunun görkemi, hicvettiği Muhteşem Yüzyıl'ın hiç de altında kalmıyor.
Bu şaşaayı görünce bazen 'Bir başka diziyi ti'ye almak için yaratılan böyle bir komedi dizisi için bu kadarı fazla değil mi?' diye içimden geçirmiyor değilim hani.
Bu durum, diziyi gözümde bir kat daha değerli kılıyor.

BİR FİKRİM VAR
Gani Müjde gibi bir ustaya işini öğretecek değilim tabii ama dizi için bir fikrim var:
Bilirsiniz, dönem dizilerinde gözden kaçan hatalar çok konu edilir. Muhteşem Yüzyıl dizisinin meyhane sahnesinde cep telefonu ile konuşan figüran gibi...
Acaba Gani, bu tür sahneleri fona yerleştirse nasıl olur?
Ulan Bator'un sarayının girişinde doğalgaz sayacı, Küçükesad'ın bahçesinde baz istasyonu gibi mesela...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA