Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yer Gök Buzzz!

Geçenlerde Turist Ömer filmindeki kadın oyuncunun göğüs dekolteli bluzunu buzlayarak sansürleyen TV 8 kanalı, "Bizim bir suçumuz yok, filmi aldığımız firma bize bu şekilde montajlı gönderdi" diye açıklamada bulunmuştu. FOX ekranlarında pazartesi günü yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde çıplak kadın figürü şeklindeki abajurun 'göğüslerinin' buzlanması, Türk televizyon tarihine yeni bir not düşmemize neden oldu.
Kanal yönetiminden yapılan açıklamada "RTÜK'te göğüs ucu ile ilgili bir madde var. RTÜK engeline takılmamak için böyle bir uygulama yapıldı. Sigara ve içki paketleri de bu yüzden buzlandı" denildi.
İşin daha da garibi; aynı dizi, geçen hafta yayınlanan bölümündeki cüretkâr sevişme sahneleriyle medyaya konu olmuştu...
Bir abajurun seksi bulunarak sansürlenmesinin iki mantıklı sebebi olabilir.
Birincisi; RTÜK'ten ceza yeme korkusu dağları sardığı için kanallar artık yoğurdu üfleyerek yiyorlar. İkincisi; abuk sabuk sansürleme uygulamaları, bir dizinin gündemde yer almasının en kestirme metodu hale geldi!
NOT: Süt reklamındaki ineklerin memelerini müstehcen bulup RTÜK'e ciddi ciddi şikayette bulunanlarla aynı havayı soluduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA