Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting oltaları

atv'nin yeni dizisi Bizim Okul için kaleme aldığım ilk yorumda Türker İnanoğlu ve ekibinin 'son derece verimli bir damara kazma salladığını' söylemiştim.
Zira bizim dost meclislerinin iki vazgeçilmez sohbet konusu vardır. Birincisi askerlik, ikincisi okul anıları...
Kanaltürk, Emret Komutanım'ı yeniden çektirerek akıllılık etti.
atv de okul anılarından yola çıkan Bizim Okul ile hepimizin ortak hatıralarının koltuk altını gıdıklıyor.
Dizinin en belirgin örneği, herkes için bir 'reyting oltası' barındırması... Okulda ıslahevinden gelen 'arızalı' çocuk da var, annesi pavyonda dansöz olarak çalışan kız öğrenci de... Her karakter, adeta bir toplumsal yarayı temsil ediyor.
Çocuk gelinlerin dramı da dizinin kapsama alanında, kan davası da... Hatta kan kanseri ile mücadele eden bir çocuk bile var 'oltalar' arasında.
Bu durum, senaristin elini çokça rahatlatacak. 'Yan öykü zenginliği'; hem diziye derinlik katacak, hem de farklı kesimleri aynı ekrana odaklayacak. Ayrıca İnanoğlu dizilerinin test edilmiş oyuncu kadrosu, dizinin geleceğini önemli ölçüde garanti altına alıyor.
Bizim Okul, ilk bölümüyle 'çarpmayan' ama giderek 'dem tutacak' dizilerden. Bir dizinin gerçek reytinginin üçüncü bölümden sonra oturacağına inanırım. Bakalım, reyting karnesi nasıl gelecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA